6 Mayıs 2015 Çarşamba

BAHAR PİLAVI

Enginarlı İç Baklalı Pilav Tarifi
İç Baklalı Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır
Bahar Pilavı Tarifi
     Baharla birlikte pazarlarda birbirinden taze sebzeler, meyveler yerini almışken baharı hatırlatan enginar, iç bakla ve taze soğanlı bahar pilavı yaptım. Bu pilavı ana yemek olarak veya çay saatlerinizde bile servis edebilirsiniz. Eğer iç bakla bulamaz iseniz, artık her yerde satılan enginar çanaklarından alarak daha önceki yıllarda paylaştığım enginarlı pilav da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı baldo pirinç 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 5 adet enginar çanağı 
  • 1 su bardağı iç bakla 
  • 3 adet taze soğan 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pirinçler ılık su içinde su soğuyana kadar bekletilir.
  • Pirinçler yıkanıp, süzülür.
  • Enginarlar üzerini geçecek kadar tuzlu, limonlu su da yumuşayana kadar haşlanır.
  • İç baklaların kabukları soyulur.
  • Zeytinyağında pirinçler biraz kavrulur.
  • Doğranmış taze soğanlar da eklenip, yağda çevrilir.
  • Enginarlar ve iç baklalar da eklenir.
  • Tuzu ve sıcak suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
  • Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • Bir kez karıştırılıp, tercihen sıcak servis edilir.

5 Mayıs 2015 Salı

MISIR UNLU KURABİYE

Mısır unlu kurabiye tarifi
Mısır unlu kurabiye nasıl yapılır
     Mısır ununu genellikle ekmek yada mıhlama yapmakta kullanırken; yaptığım mısır unlu poğaça hoşuma gidince, bir de kurabiyesini deneyeyim dedim.Gerçekten çok hafif, kıyır kıyır bir kurabiye oldu.Bu ölçülerle 25 adet çıkan mısır unlu kurabiyeyi deneyenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı toz şeker 
  • 2,5 su bardağı mısır unu 
  • 1 su bardağı un 
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine: 
  • Toz şeker
Yapılışı:
  • Derin bir kap içinde yumurta ve toz şeker çırpılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
  • Kabartma tozu, mısır unu da eklenir.
  • Elenmiş un azar azar eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • İstenirse bu aşamada kurabiyeler toz şekere bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirilir.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

ÇİRİŞ OTU ÇORBASI

Çiriş otu çorbası tarifi
Sütlü çiriş otu çorbası nasıl yapılır
     Ot sevdiğimizi duyan pazarcılar Doğu Anadolu'dan bile satmak için ot getirmişler :) Bir kaç yıldır semt pazarlarında gördüğüm çiriş otu; çiğ salata olarak tüketilebildiği gibi, çorbası, böreği, kavurması, pirinçli yemeği hatta turşusu da yapılıyormuş. Ben ilk defa geçen yıl alıp, Tuz Ekmek bloğunda sevgili Sare'nin yaptığı gibi çorbasını yapmıştım ama paylaşamadan çiriş zamanı geçmişti.Şimdi pazarlarda gene çiriş otu görmeye başlayınca, bir başka bahara kalmasın diye bu lezzetli ve sağlıklı çorbayı paylaşmak istedim.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram çiriş otu 
  • 1 Türk kahvesi fincanı yemeklik bulgur 
  • 1 litre süt 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Bulgur üzerini iki parmak kadar geçecek su ile yumuşayana kadar haşlanır.
  • Çiriş otlarının saplarının birleştiği kısım sıyrılır.
  • Otların uç kısmı ve sararan kısımlar kesilip, atılır.
  • Otlar bir parmak kalınlığında kesilir.
  • Kaynayan suya atılan çiriş otları 2-3 dakika haşlanır.
  • Süzgece alınıp, süzülür.
  • Çorbanın yapılacağı tencereye pişen bulgur ve üzerine süt eklenir.
  • Kaynamaya yakın sütlü bulgura haşlanmış çiriş otları eklenir.
  • Orta ateşte arada karıştırılarak, koyu kıvamda bir çorba pişirilir.
  • En son tuz eklenip, sütün kesilmemesi için ocaktan alınır.
  • Üzerine karabiber eklenip, sıcak servis edilir.

3 Mayıs 2015 Pazar

TEKNE PASTA

Tekne pasta tarifi
Tekne pasta nasıl yapılır
Şeker hamurlu doğum günü pastaları
     Çetin ailesinin en büyüğü Ayhan amcamızın doğum gününü; çocukluk günlerini hem kendine, hem de o yıllarını bir Anadolu köyünde yaşayanlara yeniden yaşattığı Çetin Maket Köy'de hep birlikte kutladık. Emeklilikten sonra bir kaç bebek yapmakla başladığı hobisini, bir müze haline getiren Ayhan amcamızın yüzlerce insan ve hayvan figürünün yer aldığı Çetin Maket Köy'de yer alan kendi çocukluğunun geçtiği evi canlandırdığı figürden esinlenerek geçen yıllarda yaptığım Sanatçının Evi Pastasından sonra bu defa da müzesinden sonra ki ikinci hobisi olan teknesi Zeyon'a pastasında yer vermek istedim.Ayhan Kaptan pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun :) Doğum gününüz kutlu olsun; nice yıllara, sağlıkla...

29 Nisan 2015 Çarşamba

MOR SALKIM REÇELİ

Mor salkım reçeli tarifi
Mor salkım çiçeği reçeli nasıl yapılır
Çiçek reçelleri tarifi
     Çiçek reçellerini sevince; çardaklar, duvarlar boyunca açmış mor salkımları görmezden gelemedim ve tadımlık da olsa, reçelini denedim.Zaten geleneksel reçellerimiz dışındakileri önce tadımlık, çok az ölçülerde yapıyorum sonra beğenilere göre bir sonra ki sene ölçüyü gerekirse arttırıyorum.Siz de kahvaltı sofralarınızı bu güzel renkli çiçek reçeli ile renklendirmek isterseniz, bir kaç salkımdan da olsa reçelini deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 - 4 salkım mor salkım çiçeği 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Mor salkımın çiçekleri saplarından ayrılır.
  • Çiçeklerin taç yaprakları ayrılıp, su dolu bir kabın içinde bekletilir. 
  • Çiçekler zedelenmeden yıkanıp, süzülür.
  • Toz şeker ve su kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Çiçekler eklenir.
  • İndirmeye yakın limon suyu da eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılır.

28 Nisan 2015 Salı

KAYMACIK ( SARIKIZ ) OTU KAVURMASI

Kaymacık Otu kavurması tarifi
Kaymaklık Otu kavurması nasıl yapılır
Sarıot kavurması tarifi
Sarıkız Otu kavurması nasıl yapılır
     Ege bölgesinde, bu mevsimde çıkan  yabani otlardan biri de Kaymacık, Kaymaklık, Sarı Ot yada Kuzey Ege'de Sarıkız efsanesinden dolayı mıdır bilmem Sarıkız Otu  da denilen bu otu şifasından dolayı senede bir kez de olsa yemek gerekiyormuş :) Sap kısımları biraz sert olduğundan ve ben otun hiç bir yerini atmak istemediğimden; kaynar su içinde sap kısımlarını bir kaç dakika haşlayıp, süzdükten sonra kuru soğanla kavurup üzerine yumurta kırdım. Bu şekilde yumurtalı kavurması yenilebileceği gibi haşlama veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 bağ kaymacık ( sarıkız ) otu 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • Yoğurt 
  • Sarımsak 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Otların kart dalları kesilir.
  • Hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanır.
  • Sap kısımları kaynayan bol suya atılıp, biraz yumuşatılır.
  • Süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Zeytinyağında çevrilerek pembeleştirilir.
  • Çatala gelecek büyüklükte doğranan otlar da eklenip hepsi kavrulur.
  • İstenirse bu aşamada otların içine yumurta kırılıp, pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi eklenir.
  • Servis tabağına alınıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek ılık servis edilir.

27 Nisan 2015 Pazartesi

ENGİNAR SAPI CACIĞI

Enginar sapı cacık tarifi
Enginar cacığı nasıl yapılır
Enginarlı meze tarifi
     Ege bölgesinin olmazsa olmaz sebzelerinden enginar; dolması, ezmesi, iç baklalısı, pilavıdeniz börülcelisi, asma yapraklısı, çağlalısıkızartması, enginarın kalbi, yaprağı, sapı derken sanıyorum her yeri ayrı ayrı severek kullanılıyor.Enginar sapları soyulup, çiğ bile yenilirken yapmadığımız bir şey kalmasın diye bir de cacığını yaptım :) Taze enginar bulabileceğiniz bir yerdeyseniz saplarını haşladıktan sonra veya çiğ olarak da cacığını yapabilirsiniz yada çanak enginar kullanarak da enginar cacığı yapabilirsiniz. 
Malzemeler: 
  • 8 adet enginarın sapı 
  • 250 gram yoğurt 
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım demet dereotu 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Enginar saplarının iki ucundan ikişer parmak kesilip, atılır.
  • İri parçalar halinde doğranıp, üzerine kaynar su dökülerek ocağa konulur.
  • Limonlu su içinde acısı çıkıp yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Soğuduktan sonra dış kısmı soyularak, içindeki yumuşak kısım çıkarılır.
  • Enginar sapları minik minik doğranır.
  • Yoğurt çok az tuz ve dövülmüş sarımsaklarla çatalla çırpılır.
  • Enginar sapları ve dereotu da eklenip, karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, dereotu ile süslenir.

24 Nisan 2015 Cuma

GÜL POĞAÇA

Gül poğaça tarifi
Gül poğaça nasıl yapılır
Instant mayalı poğaça tarifi
  
     Klasik poğaça şekillerinden sıkıldıysanız yada hamura değişik şekiller vermek sizin içinde terapi gibiyse, dört hamle ile güller yapıp sofranızda güller açtırabilirsiniz :) Çay saatlerinde yenilebilecek yada çocukların beslenme çantalarına konulabilecek; görüntüsü güzel, sunumu ve yapılışı çok pratik bu poğaçaların iç malzemesini isterseniz lorlu da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
İçine: 
  • 3-4 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz 
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, soyulduktan sonra sıcakken çatal ile ezilir.
  • Kuru soğan incecik kıyılıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Kuru soğanlara ezilmiş patatesler, maydanoz, pul biber ve tuz eklenip, karıştırılır. 
  • Un geniş bir kaba elenir.
  • Instant maya ve diğer malzemeler de karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp, ılık bir ortamda kabarana kadar bekletilir.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır.
  • Çok az unlanmış tezgahta, çay tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Her parçanın dört tarafına bıçakla kesikler atılır.
  • Orta kısıma soğumuş patatesli iç malzemesi konulur.
  • Kesilen parçalar uçlarından tutulup, birer birer karşılıklı kapatılır.
  • Gül şeklini alan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurtanın sarısı fırça ile sürülür.
  • Poğaçalar yarım saat tepside mayalandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar kontrollü olarak pişirilir.

22 Nisan 2015 Çarşamba

BAKLA YAPRAĞI SALATASI

Bakla yaprağı salatası tarifi
Bakla yaprağından salata nasıl yapılır
     Geçtiğimiz günlerde Tire'de ikincisi düzenlenen, '' Girit'ten Tire'ye Lezzet ve Kültür Festivali''nde kurulan stantlardan bulduğumuz her otu alıp dönerken, sahibinin de izniyle yanından geçtiğimiz bir bahçedeki tazecik bakla yapraklarının sadece uç kısımlarından topladım ve pazarlarda bakla yaprağı pek satılmadığından uzun zamandır yapmak istediğim bakla yaprağı salatası yaptım. Malzemeleri istediğiniz miktarda azaltıp çoğaltabilir, isterseniz limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • Bir tutam taze bakla yaprağının uç kısımları  
  • 7-8 adet kiraz domates 
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 demet taze nane
  • 7-8 adet siyah sele zeytini
  • 1-2 diş sarımsak 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Baklaların uç kısımlarındaki taze yaprakları kopartılır.
  • Yapraklar zedelenmeden yıkanıp, süzdürülür.
  • Taze soğanlar, domatesler ve nane yaprakları doğranır.
  • Dövülmüş sarımsaklar, zeytinyağı ve tuz ile çırpılıp sosu hazırlanır.
  • Malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Zeytinler eklenip, sosu dökülerek servis edilir.

21 Nisan 2015 Salı

LİMON ÇİÇEĞİ ŞERBETİ

Limon çiçeği şerbeti tarifi
Limon çiçeği şerbeti nasıl yapılır
     Evimizin yolu üzerinde kokusunu duymadan geçemeyeceğiniz kadar güzel ve keskin kokulu limon ağacına her gün bakarak geçip, bir kaç dal da olsa kopartmak isteyip kıyamazken; üzerinde çiçekleri ile budanmış dallarını yerde görünce kopartmak zorunda kalmadan şerbet yapabileceğim için gerçekten çok sevindim.Havalar ısınmaya başlamışken limon ağaçları arasında dolaşıyormuş hissi veren bu şerbetin şeker oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, isterseniz buz ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı limon çiçeğinin yaprakları
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet limonun suyu
  • 5 su bardağı içme suyu 


Yapılışı:
  • Çiçeklerin sadece taç yaprakları ayıklanıp, yıkanır.
  • İçme suyu  bir tencerede kaynatılır.
  • Toz şeker ve limon suyu eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Çiçeklerin ayıklanmış taç yaprakları tencereye eklenir.
  • Bir taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak bir gün bekletilir.
  • Süzülüp, kapaklı bir sürahiye alınır.
  • Buzdolabında bekletilip, servis edileceği zaman istenirse buz eklenir.

1.URLA ENGİNAR FESTİVALİ

     2 - 3 Mayıs 2015 tarihinde İzmir'in Urla ilçesinde ilk defa yapılacak olan; 1. Urla Enginar Festivali kapsamında, sosyal medya komitesinin düzenlediği Enginarlı Lezzetler Etkinliği Beğendik Abi Lokantasının Forum Bornova'da ki şubesinde gerçekleştirildi.Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Urla'ya Gönül Verenler tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan festivalin tanıtım yemeğinde, Beğendik Abi Lokantasının sahipleri sevgili Handan Kaygusuzer ve oğlu Hikmet Kaygusuzer'in kendinizi evinizde hissedeceğiniz sıcaklıktaki mekanlarında çorbadan, reçele kadar enginar ile yapılan birbirinden güzel ve lezzetli enginarlı yemeklerini tatma fırsatı bulduk. Bizi etkinliğe davet edip enginarlı lezzetleri tatmamızı, güzel bir gün geçirmemizi sağlayan Beğendik Abi Lokantasına, sevgili Handan Kaygusuzer'e, Hikmet Kaygusuzer'e ve sevgili Dilek Yetkiner'e çok çok teşekkürler...

1. Urla Enginar Festivali Tanıtım Yemeği 
Enginar Çorbası
Enginar Dolması
Enginar Mücveri
Beğendili Etli Enginar
Enginarlı Pilav 
Enginar Sapı Salatası
Enginar Reçeli
Enginar Kalbinde Ege Otları Kavurması
Enginar Kalbinde Şevket-i Bostan

     Önümüzdeki günlerde Urla'da yapılacak olan enginar festivaline yurt içinden, yurt dışından şeflerin ve konukların katılımıyla festival boyunca sergiler, paneller ve atölyeler yapılacak; yöreye özgü enginarlı lezzetler pişirilip, tadımlar ve yarışmalar düzenlenecek olan festivali özellikle enginar sevenlerin kaçırmaması gerekir diye düşünüyorum :)

CALİFORNİA WALNUT COMMİSSİON'UN İZMİR BLOGGER ETKİNLİĞİ

     Geçtiğimiz günlerde California Walnut Commission tarafından İzmir Mövenpick Hotel'de düzenlenen İzmirli Bloggerler ile birlikte katıldığım etkinlikte cevizin sağlık ve beslenme avantajları anlatıldıktan sonra Mövenpick Hotel Executive Chef'i Murat Yıldız ile cevizli yemekler pişirildi.Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye'deki kullanım alanları ile ilgili bilgiler verildikten sonra, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı.
     Amerikan Kalp Vakfı tarafından ''kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri'' konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dahil edildiğinde, halihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlamasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton ve Jennifer A.Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit ( ALA ) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına ( CVD ) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar. Journal of Alzheimer's Disease'de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre ise ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer  hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü ( IBR ), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.
     Ceviz ile ilgili aldığımız bu bilgilerden ve Chef Murat Yıldız ile birlikte Cevizli Bezirgani ve Çerkes Tavuğu pişirdikten sonra hazırladığımız mezelerle birlikte Cevizli Kıtırlı Dana Madalyon ve Izgara Kuşkonmaz ve Dondurma eşliğinde cevizli baklavadan oluşan öğle yemeğimizi yedik.
Cevizli Bezirgani
ÇerkesTavuğu
Cevizli Kıtırlı Dana Madalyon ve Izgara Kuşkonmaz
Mövenpick Dondurma eşliğinde Cevizli Baklava

     Faydalı bilgiler ve cevizli lezzetler için, bu etkinliği düzenleyen California Walnut Commission'a, Promedya'ya, İzmir Mövenpick Hotel'e ve Chef Murat Yıldız'a çok teşekkürler.

11 Nisan 2015 Cumartesi

MEĞER; HARİBONUN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALAN TARİFİ ALINTIYMIŞ :)


     Haribo jürisinin görüntüsünü ve tarifini beğenerek birincilik ödülü verdikleri yulaflı kurabiyenin aynısı geçen sene yabancı bir blogger tarafından yapılmış ve sayfasında yayınlanmış yani iki kurabiye arası chamallows dediğim kurabiye meğer taa Amerika'dan aynen alıntılanmış bir tarifmiş :) Jürinin bu durumdan haberi var mıydı bilemiyorum ama yarışmayı düzenleyenlere ve jüri üyelerine yarışma şartlarından, ( İnternetten kopyalanan tarifleri tespit ederek, tarifleri reddetme yada yayına alınan tarifleri silme hakkına sahiptir. Her tarif özgün ve yeni olmalıdır.) şıkkını hatırlatıp, bu bilgiyi de daha fazla bekletmeden paylaşayım diye düşündüm.Geçen sürede Haribo firması başka başka yarışmalar düzenleyip, bir paket Haribo kazananları bile sayfalarında açıkladığı halde on beş günden fazla zaman geçmesine rağmen İPhone, İpad gibi hediyeleri kimlere verdiklerini sayfalarında açıklamadılar ve sonucu soranları iki cümleyle geçiştirmeye devam ettiler. Ödüllü yulaflı kurabiyenin orjinalini görmek için linke tıklayabilirsiniz;

http://www.carlsbadcravings.com/little-debbies-oatmeal-creme-pies/

     Bir süredir yazmaya ara vermemi yarışma sonucunun yılgınlığı olarak yorumlayanlar için de şunu diyebilirim ki; bazı olaylar insanı yaptığı işten soğutsa da, bu güne kadar ki öğrencilik ve iş hayatımdaki tavrımı bilenler bilir; benim için yılgınlık yok, yola devam :) Ara verme nedenime gelince, nisan ayı bizim için; '' yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe '' denilebilecek bir durumda olup; çok sevdiklerimizin ölüm, doğum, düğün günleri arka arkaya geldiğinden bir süreliğine zorunlu olarak ara verdim ve sanıyorum kısa bir süre daha vakit ayıramayacağım. Bu arada yaptığım pasta ve kurabiyeleri de daha sonra paylaşacağım :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...