Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi
Sevgililer Günü Kurabiyesi
Bir varmış, bir yokmuş, develer tellal iken, pireler berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, memleketin birinde diye başlayan gözümüzü kırpmadan dinlediğimiz masallarla büyüyen bizler; halen büyüklere masallarla hayatımıza devam etsek de sanki şimdi ki çocuklara göre daha şanslıydık diye düşünüyorum. En azından bizim masallarımız hep iyi biter, kötüler cezasını bulur, peri padişahlarının kızıyla beyaz atlı prensler masalın sonunda evlenir, onlar muradına erer biz kerevetine çıkardık ve masalın sonunda gökten üç elma düşerdi, biri masalı anlatana, biri dinleyenlere, biri de bütün iyi insanlara diye masal biterdi. Beyaz atlı prenslerini, peri padişahının kızlarını bekleyip, masal gibi sevgiler aşklar yaşamak isteyenler için;
Gökten üç elma düşmüş;
biri sevenlere,
biri sevilenlere,
biri de yüreğinde sevgi dolu bir dünya umudunu hiç yitirmeyenlere...
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı un
- Kırmızı ve çok az yeşil, kahverengi şeker hamuru
- Oda sıcaklığındaki tereyağı diğer malzemelerle karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri streç film ile kapatılıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
- Minik kalp kalıp ile kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Kalplerden üç tanesine elma şekli verilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerine ballı su sürülüp, kalp şeklindeki kalıp ile kesilmiş şeker hamurları yapıştırılır.Elma şekli verdiğimiz üç kurabiye kaplandıktan sonra şeker hamuru ile dal ve yaprak yapılır.