6 Aralık 2013 Cuma

5.İZMİRLİ YEMEK BLOĞU YAZARLARI BULUŞMASI


     Geleneksel hale gelen yemek bloğu yazarları buluşmasının beşincisi geçtiğimiz pazar günü;Sende Pişir,Mis Kokulu Lezzetler,Hep Leziz,Egeden Tarifler,Dilodan Tarifler bloglarının yazarları  ile birlikte benimde yer aldığım organizasyon komitesi tarafından düzenlendi.Bu buluşma,muhteşem İzmir Körfezi manzaralı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin A7 Şehir Kulübünde 52 yemek bloğu yazarının katılımıyla yapıldı.Buluşmaya katılacak blogger arkadaşlarımızın güzel bir gün geçirmesi için,mekan seçimi ile başladığımız çalışmalar son güne kadar hız kesmeden devam etti.

     Blogger arkadaşlarımızı karşılamadan önce Renkli Kolonya bloğunun hazırladığı,çekiliş için kullanacağımız numaraların yapıştırıldığı minik lavanta şişelerini ve Nilabell Makaron'un hazırladığı rengarenk makaronları girişe yerleştirdik. 
      Ben de blogger arkadaşlarıma o günün anısına,hobilerine mümkün olduğu kadar yer vermeye ve kendilerine benzetmeye çalıştığım şeker hamuru ile kapladığım kurabiyeler yaptım.Kurabiyelerin daha sonra yenilebileceğini düşünerek ellerinde anı olarak kalması için,kurabiye fotoğrafının da yer aldığı çift taraflı bir davetiye ve afiş hazırladım.Kurabiyeleri bayatlamaması için etkinliğe son bir hafta kala yaptığımdan zamanım çok azdı o nedenle aslında istediğim kadar ayrıntıya yer veremediğimi düşünürken,arkadaşlarımın yoğun ilgisi ve beğenisi beni hem şaşırttı hem de çok sevindirdi.Bir hafta boyunca profillerinde yaptığım kurabiyeleri paylaşmaları ise bence çok ince bir düşünceydi,bu jestleri için ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum.
     İki seçenekten oluşan öğle yemeğine,tavuklu kirde ve fener balığı kavurması dışında ege otları, zeytinyağlıları tabağı,ara sıcaklar ve meyve ikramı ile devam edildi.Ayrıca Dr.Oetker'in kurduğu standda güler yüzlü elemanlarının hazırladığı mozaik pastalarının tadına bakıldı.Yemeklerinden,servisinden memnun kaldığımız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinin Reklam yönetmeni Derya İzgiş'in son dakikaya kadar süren ilgisine ve elemanlarının güler yüzlü servisine ayrıca teşekkürler...
     Sponsor firmalarımız bu etkinliğimizde de bizi gene yalnız bırakmadılar.Her arkadaşımızın evlerine küçük de olsa hediyelerle dönmeleri bizi ayrıca mutlu etti.Bu etkinlikte bana da Porland'dan porselen sahan ve Martı yayınlarından Melissa Senate'nin Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu kitabı çıktı.
 











Etkinliğimize destek veren,tüm sponsor firmalarımıza çok teşekkür ederiz.
http://www.bacacafe.com/
http://bumerang.hurriyet.com.tr/ 
http://www.durubulgur.com/ 
http://www.droetker.com.tr/
http://www.chado.com.tr/ 
http://www.emsan.com.tr/ 
http://www.evim.net/ 
http://www.estuz.com.tr/ 
http://aryıldız.com/ 
http://www.figenkaravas.com/
http://www.feast.com.tr/ 
http://ekofit.com.tr/ 
http://www.mutlumutfaklar.com/fairy/ 
http://www.gurmereyon.com/ 
İnanlı Yapı : Eski İzmir Caddesi No : 319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088 
http://www.imse.com.tr/
http://www.mentos.com.tr/
www.nilabellemacaron.com
http://www.porland.com.tr/ 
http://www.pepsico.com.tr/
http://renklikolonya.blogspot.com/
http://www.selva.com.tr/ 
http://www.sokeun.com.tr/
http://www.tepekuleizmir.com/ 
http://www.tazemasa.com/ 
http://www.ugur.com.tr/ 
http://www.vivident.com.tr/ 
http://www.ykm.com.tr/kurumsal/ 
www.cheetos.com.tr
www.liptonicetea.com.tr
www.tropicana.com 
www.fritolay.com.tr 
www.martiyayinlari.com
www.bademmutfak.com

     Çekiliş bitip,Baca Cafe'nin hazırladığı pastalar da ikram edildikten sonra blogger arkadaşlarımıza sponsor firmaların ürünlerini ve Bocuruk,Lezzet Kahvesi,Vakit Buldukça,Kelebek Günlüğüm,Nefis Kokular bloglarının sahibi arkadaşlarımıza da önümüzde ki etkinliği düzenlemeleri için görevi teslim ettik :) Bu günü çektiği güzel fotoğraflarla hep hatırlamamızı sağlayacak Figen Karavaş Photograpy'e ve etkinliğimize katılan yemek bloğu yazarı arkadaşlarımıza çok teşekkürler.Biz geçen zaman da ekip olarak,güzel bir gün geçirilebilmesi için uğraştık ,başarılı olduğumuzu umut edip yeni ekibimize de önümüzde ki etkinlikte başarılar ve kolaylıklar diliyorum. 


2 Aralık 2013 Pazartesi

MİNİCANLARDAN BLOGCANLARA ...

İzmir'li bloggerlerin şeker hamurlu kurabiyeleri
Fotoğraftan şeker hamurlu kurabiyeler

     Dün yapılan benim de organizasyon komitesinde yer aldığım, 5.İzmir'li Yemek Bloğu Yazarları Buluşmasına katılan blogger arkadaşlarıma, bu günün hatırası olarak kalması için yaptığım, her birinin özelliklerini yansıtmaya çalıştığım şeker hamurlu kurabiyeleri etkinlik yazısını yazıncaya kadar bekletmeden yayınlamak istedim.Benim çok zevk alarak yaptığım kurabiyelere bu güzel insanların güzelliklerini ve özelliklerini ne kadar yansıtabildim bilemiyorum ama beğenilmesi ve beğenilerini profillerinde benim kendileri için yaptığım kurabiyeleri bir hafta boyunca yayınlayarak gösterme incelikleri beni çok sevindirdi. Etkinliğe katılımınız, beğenileriniz, ilginiz ve bana verdiğiniz cesaret için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız...
5. İzmir'li Yemek Bloğu Yazarları Organizasyon Komitesi;
sendepisir.com
dilodantarifler.blogspot.com
miskokululezzetler.blogspot.com
hepleziz.com
nergismevsimi.blogspot.com
egedentarifler.blogspot.com

yemekbiz.blogspot.com  
özlemaki.blogspot.com 
lezzetlisomunlar.blogspot.com 
pembekekik.blogspot.com 
ıhlamurcum.blogspot.com 
yanıktencere.blogspot.com

fatoşcatatlar.blogspot.com 
lezzetdansı.blogspot.com 
ipeksitatlar.blogspot.com 
lezzetkahvesi.blogspot.com 
izmirdenlezzetler.blogspot.com 
ikramlık.blogspot.com 

izmirbutikkurabiye.blogspot.com 
nefiskokular.blogspot.com 
tarçınkurabiye.blogspot.com 
kelebekgünlüğüm.blogspot.com 
uğurböceğimleafiyetle.blogspot.com 
pudratozu.blogspot.com
asligibisiyok.blogspot.com 
cocolade.com 
seldanınmutfakdefteri.blogspot.com 
benimtariflerim.blogspot.com 
lutenitsa.blogspot.com
umrandurudanikram.blogspot.com
cevver.blogspot.com 
gozdetarifler.blogspot.com 
gemyeli.blogspot.com(mavidemlik.blogspot.com) 
almula 2010.blogspot.com 
nihal-birtutamtuz.blogspot.com 
vakitbuldukca.blogspot.com
rüyagibimutfak.blogspot.com 
gokceertin.blogspot.com 
birdilimdaha.blogspot.com 
pasta-diyarı.blogspot.com 
bocuruk.blogspot.com 
akdenizakşamları.blogspot.com
sofrakeyfim.blogspot.com 
ayşeninsofra.blogspot.com 
çocuklarlamutfakta.blogspot.com 
egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com 
sedodantarifler.blogspot.com 
begonya 35.blogspot.com
elifleben.blogspot.com 
buramburamlezzetler.blogspot.com 
sunadandenemeler.com 
sakızenginar.blogspot.com 
ipekbutikpasta.blogspot.com 
nergismevsimi.blogspot.com
Misafirlerimiz; 
Ceren Oluz 
Beyhan Ildız 
Derya İzgiş 

Kurabiyeler bitti, ambalajlandı ve mor renk konseptine uygun olarak süslenerek kutusuna yerleştirildi :)
     Kurabiyelerin daha sonra yenileceğini düşünerek; kurabiyelerden çektiğim fotoğraflarla hazırladığım davetiyelerin ön kısmına kurabiyenin fotoğrafını, iç kısmına ise hoş geldiniz yazısını yazdığım davetiyeler ve ayrıca bütün bloggerlerin fotoğraflarından oluşan bir afiş bastırarak kurabiyeler yenilse bile daha sonra herkes de bu günden bir anı kalsın istedim.  

     5.İzmir'li Yemek Bloğu Yazarları Buluşması'na katılan bloggerlerin kurabiyelerinin yan yana gelmesi ile oluşan afişi ben '' Hanım dilendi, bey beğendi '' motifine benzettim.Girişe astığımız afiş ile de arkadaşlarımıza değişik bir Hoş Geldiniz demiş olduk :)


27 Kasım 2013 Çarşamba

ISPANAK SALATASI

Ispanak salatası tarifi
Ispanak salatası nasıl yapılır
Narlı ıspanak salatası tarifi
     Bu hafta aldığım kuzu ıspanakları o kadar küçük yapraklı ve tazeydi ki, pişirilirse vitaminleri boşa gidecekmiş gibi geldiğinden, minik yapraklarından salatasını yaptım. Yapraklar çok küçük olduğundan parçalamadan kullandım. Eklenen nar tanelerinin de ekşilik vereceğini düşünüp, nar ekşisini salatanın tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram kuzu ıspanağının yaprakları 
  • 1 adet narın taneleri 
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet taze soğanın yeşil yaprakları 
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Ispanaklar bir kaç kez iyice yıkanır, süzgece alınıp, kurumaya bırakılır.
  • Ispanağın yaprakları iki üç parça halinde kopartılır.
  • Nar taneleri ayıklanıp, eklenir.
  • Nar tanelerinin ekşiliği de göz önünde bulundurularak sosu hazırlanıp, dökülür.
  • Dereotu, maydanoz, taze soğan da eklenip, karıştırılır.
  • Sosunu çekmesi için bir saat kadar bekletilip, servis edilir.

25 Kasım 2013 Pazartesi

AYÇİÇEĞi BÖREĞİ

Ayçiçeği böreği tarifi
Ayçiçeği böreği nasıl yapılır
Patatesli ayçiçeği böreği tarifi 
     Ayçiçeği böreğini ilk gördüğümde öncelikle görüntüsünü çok beğenmiştim. Yapılışının kolaylığı ve lezzeti ile bu börek bundan sonra sık sık sofralarımızda yer alacak sanıyorum. Böreği ben 16 eşit parçaya böldüm ama siz kullandığınız tepsinin ölçüsüne göre dilimleyebilirsiniz. Dilimlediğiniz parçaları yan çevirdikten sonra iç kısmı görülecek şekilde elinizle düzeltip, şekil verirseniz görüntüsü daha düzgün bir börek yapabilirsiniz. Ben iç malzemesi olarak patatesli, peynirli bir karışım kullandım ama siz tercihinize göre iç malzemesi de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un 
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

İç malzemesi:
  • 5 adet orta boy haşlanmış patates 
  • 250 gram beyaz peynir veya lor
  • 2 adet yumurtanın akı 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yapılışı:
  • Yoğurma kabına dökülen unun ortasına oda sıcaklığında ki yağ ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılıp, streç filme sarılarak buzdolabına konulur.
  • Haşlanmış patatesler soyulup, ezilir.
  • İnce doğranmış dereotu, yumurta akları, tuz ve baharatlar eklenip, karıştırılır.
  • Buzdolabından çıkartılan hamur, merdane ile açılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, hamur yerleştirilir.
  • Hazırlanan iç malzemesinin birazı ortaya, kalanlar da kenarlara simit gibi şekil verilir.
  • Diğer hamurda açılıp, yayılır.
  • Tam ortaya koyduğumuz iç malzemesinin üzerine küçük bir kase kapatılır.
  • Hamurun kenarları da ruletle kesilerek birbirine yapışması sağlanır.
  • Kenarlar kapandıktan sonra bıçakla kaseye kadar kesikler atılır.
  • Kase kaldırılıp, alınır.
  • Kesilen her parça sırayla yan yan çevrilip, içi görülecek şekilde düzeltilir.
  • Bir yumurtanın sarısı fırça ile sürülür.
  • Tam ortaya çörek otu, yapraklara da susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık bir saat üstü kızarana kadar pişirilir.

23 Kasım 2013 Cumartesi

MANDALİNA REÇELİ

Mandalina reçeli tarifi
Bütün mandalina reçeli nasıl yapılır
     Mandalinaların bollaştığı bu günlerde, bütün haliyle mandalina reçeli yapmak aklımın bir köşesindeydi ama pişince büyük mandalinaların içi boşalabilir diye yapmak istemiyordum. Nerede ise erik büyüklüğünde, ince kabuklu mandalinalara rastlayınca cesaretlenip, yapmaya karar verdim.Ben bu reçeli, eskiden özellikle ramazan aylarında hazır ipe dizili olarak satılan baba tatlısı dediğimiz tatlıların şerbetlenmiş haline benzettim. Yani, bir küçücük fıçıcık, içi dolu şerbetcik :) olarak tanımlanabilecek bir reçel oldu.
Malzemeler:
  • 2 kilogram küçük mandalina 
  • 2 kilogram toz şeker 
  • 3 su bardağı su 
  • 1 avuç kadar karanfil 
  • Yarım limonun suyu 

Yapılışı:
  • Mandalinaların yaprakları ve sapları parçalanmadan çıkarılır.
  • Sıcak su dolu geniş bir kabın içine konulup, bir gece suyun içinde bekletilir.
  • Mandalinalar süzülüp, üzerine sıcak su eklenir.
  • Mandalinalar yumuşayıp, acı suyu çıkana kadar iki üç defa suyu değiştirilerek kaynatılır.
  • Süzülen mandalinaların dibine birer karanfil saplanır.
  • Tencereye bir sıra mandalina, bir sıra toz şeker konularak bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün önce orta sonra kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
  • Reçel kıvamını alınca limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Sıcakken kavanoza konulup, ters çevrilir.

22 Kasım 2013 Cuma

PARMAK KURABİYEDEN,MİNİCANLARA ...

     Uzun zaman önce facebookda gördüğüm ,pek çok kişinin hatırlayacağı bir fotoğrafta ki,iki parmağın yan yana gelmesiyle ulaşılan anlatımda ki sadelik çok hoşuma gitmiş ve bu kurabiyeyi yapmıştım.Sonra iki parmaktan ve '' Beş parmağın beşi bir olmaz '' atasözümüzden yola çıkarak beş parmaktan oluşan bir kurabiye yaptım.Sadelik her ne kadar hoşuma gitse de daha sonra duramayıp gene ayrıntılara daldım ve bu kurabiyeden gide gide Minicanlara ulaştım :) Aslında bu kurabiyeye benim Minicanların atası da diyebilirim :) ''Şeytan ayrıntı da gizlidir'' derler ya,bu ayrıntı merakı ve giderek çoğalan bu Minicanlar beni nerelere götürür bilemiyorum ama ilk başladığım noktayı da arşivimde olması için paylaşmak istedim.


























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...