13 Ekim 2017 Cuma

PESTO SOS

Pesto sos tarifi
Pesto sos nasıl yapılır
Fesleğen sosu tarifi
     Fesleğen kokusunu seviyorsanız hazırlayacağınız pesto sosu pişirdiğiniz makarna soslarınıza, pizzalarınıza, salatalarınıza, kanepelerinize hatta kızarmış ekmeğinizin üzerine sürdüğünüzde bile bir kaşık pesto sos ile bambaşka lezzetler yaratabilirsiniz. Pesto sos da diğer pek çok sos gibi kavanozlarda hazır olarak satılıyor ama halen fesleğen satılırken, bence bu aromatik sosu yapıp buzdolabınızda hatta daha uzun süre kullanmak için derin dondurucunuzda her an kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 demet taze fesleğen 
  • 100 gram parmesan peyniri 
  • 50 gram çam fıstığı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Taze fesleğenin yaprakları ayrılıp, iyice yıkanıp suyu süzdürülür.
  • Çam fıstıkları yağsız tavada yakmadan kavrulup, havanda dövülür.
  • Sarımsaklar da çok az tuz eklenerek havanda dövülür.
  • Malzemelerin hepsi mutfak robotuna alınıp azar azar zeytinyağı eklenerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
  • Robottan alınan karışıma rendelenmiş parmesan peyniri de eklenir.
  • Kavanoza alınarak buzdolabında bekletilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...