2 Mayıs 2014 Cuma

PORTAKALLI PARFE

Portakallı parfe tarifi
Portakallı parfe nasıl yapılır
Parfe tarifi
     Finike'den kapımıza kadar gelen portakalları kullanarak yaptığım portakallı parfeyi, buzdolabında bir gün bekleterek iyice katılaştıktan sonra servis ettim.Hazırladığım kremanın içine de atmaya kıyamadığım portakal kabuklarından kurabiyelerde, tatlılarda ve pastalarda kullanmak için daha önceden hazırladığım portakal kabuğu şekerlemesi ekledim.Portakalların yerini yavaş yavaş yaz meyvelerine bıraktığı bu günlerde, portakallı parfe yapmak için istediğiniz gibi portakal bulamaz iseniz, narenciye ürünlerini kapınıza kadar getiren Portakalbahçem.com firmasına sipariş verip bu tarifi ister portakallı, isterseniz limonlu olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 paket Eti burçak bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
  • 2 adet portakal
Kreması:
  • 1 litre süt 
  • 1 çay bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu un 
  • 4 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
  • 1 paket krem şanti


Portakallı jöle:
  • 3 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 yemek kaşığı nişasta 

Yapılışı:
  • Bisküviler robotta parçalanıp, un haline getirilir.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağ ile bisküviler yoğurulup, dibine ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.
  • İki portakalın kabukları rendenin ince tarafı ile traşlandıktan sonra ince dilimler halinde kesilip, kalıbın kenarlarına dizilir.
  • Tencereye alınan süt ve portakal suyuna toz şeker, un, nişasta eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın portakal kabukları ve vanilya eklenir.
  • İlk sıcaklığı geçince bir paket krem şanti eklenip, mikserle çırpılır.
  • Bisküvili karışımın üzerine portakal dilimleri kenarlarda kalacak şekilde dökülür.
  • Buzdolabında bekletilir.
  • Tencerede su, portakal suyu,toz şeker ve nişasta karıştırılıp, koyulaşana kadar pişirilir.
  • Biraz soğuyunca buzdolabından çıkartılan kremanın üzerine dökülür.
  • Tam ortaya bir dilim portakal konulup, tekrar buzdolabına konulur.
  • Bir gün buzdolabında bekletilip, katılaştıktan sonra dilimlenerek servis edilir.

14 yorum:

  1. Çınar size abone oldu Nergis Hanım. Haftasonu bizde yapacakmışız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En genç abonem,hoş gelmiş :) Siz de yapın tabii aynı portakallardan sizde de var nasılsa :)

      Sil
  2. Oyyyy portakallı cheesecake'e de benziyor bu, nefisbir şey olsa gerek Nergisçim, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu Serap'cığım,peynirsiz cheesecake :)Çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle.

      Sil
  3. Cokkk güzellll.... Bizimkiler, agir kremali pasta ve kurabiye yemiyorlar ama bu parfe hepimizin damak tadina uygun.... Deneyecegim ve paylasacagim izninle Nergis Mevsimi...:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun olurum Filiz hanım,gerçekten çok hafif bir tatlı umarım tadını da beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  4. ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık cheesecake gibi olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde peynir yok ama görüntüsü cheesecake gibi gerçekten ...Çok teşekkürler,sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...