2 Ağustos 2012 Perşembe

KİRAZLI PARFE

Kirazlı parfe tarifi
Vişneli parfe nasıl yapılır
Meyveli parfe tarifi
     Sıcak yaz günlerinde istediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz bir parfe tarifi.Ben yaptığımda kirazlar yeni yeni çıkıyordu, onun için biraz da rengi için kiraz kullanmıştım.Rengi ve ekşi tadı ile vişne de çok yakışır diye düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 2 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 200 gr tereyağı
  • 1 kilogram kiraz 
Yapılışı:
  • Kakaolu bisküviler robotta un haline gelene kadar parçalanır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağı ile yoğurulur.
  • Dikdörtgen bir tepsiye bisküvili karışım eşit kalınlıkta yayılır.
  • Krem şanti, süt ile katılaşıp kıvam alana kadar çırpılır.
  • Süt kreması, pudra şekeri ve çekirdekleri çıkartılmış kirazlar eklenip, karıştırılır.
  • Bisküvili tabanın üzerine kirazlı, krem şantili karışım yayılır.
  • Bıçak her defasında temizlenerek, parfe kare kare kesilir.
  • Parfenin üzeri çekirdekleri çıkartılmış kirazlarla süslenir.
  • En az bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Buzdolabından çıkarılıp, spatula yardımı ile alınarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...