15 Ocak 2012 Pazar

KÖPOĞLU MANCASI

Köpoğlu mancası tarifi
Köpoğlu mancası nasıl yapılır
     Köpoğlu mancası yıllar önce çok severek izlediğim İkinci Bahar dizisinde duyup, nasıl yapıldığını merak ettiğim bir meze idi.Hani Hanım'ın yaptığı meşhur mezelerden...Şu günler de dizinin tekrar bölümleri veriliyor, ben hiç seyretmemişim gibi tekrar seyrediyorum.Diziyi ilk seyrettiğimiz yıllarda oğlum çok küçüktü ve Ulaş'ın hayranıydı.Şimdi kendisi Ulaş yaşında neredeyse...Aslında köpoğlu mancasına benzer tarifler yapıyordum ama bu tarif gerçekten çok güzel...Belki de, o lokanta da, Hanım'ın hala yaptığı bir meze olduğu düşüncesinden kaynaklanan bir duygudur.
Malzemeler:
  • 1 kilogram bostan patlıcanı 
  • 3 adet sivri biber 
  • 2 adet domates 
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
  • 250 gram yoğurt 
Yapılışı:
  • Patlıcanlar kabukları yanana kadar ocakta közlenir.
  • Kabukları soyulup yıkamadan temizlenip, irice doğranır.
  • Biberler halka halka doğranıp, zeytinyağında pişirilir.
  • Kabukları soyulup irice küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip, biraz diri kalacak şekilde  pişirilir.
  • Hepsi karıştırılıp servis tabağına yayılır.
  • Üzerlerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Bir yemek kaşığı kadar zeytinyağında kırmızı biber biraz yakılıp, yoğurdun üzerine gezdirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...