24 Mayıs 2011 Salı

KABUKLU FIRIN PATATES

Kabuklu fırın patates tarifi
Kabuklu fırın patates nasıl yapılır
Patates garnitür nasıl yapılır
     Özellikle balık yemeklerinin yanına yakışan bu patatesli garnitürü, patatesleri önceden haşlayarak püre ezici ile üzerine basıp, yağlı baharatlı karışımı da ekleyerek, yenileceği zaman fırınlamak için bekletebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 5 orta boy patates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz   
Yapılışı: 
  • Patateslerin kabuğu soyulmadan, fırça yardımı ile iyice temizlenir.
  • Kabukları ile haşlanır.
  • Püre ezici ile fazla parçalamadan üzerlerine basılır.
  • Yağlanmış bir fırın kabına, dağınık bir şekilde yan yana dizilir.
  • Patateslerin üzerine yağlı, baharatlı  karışım paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
  • Balık yemeklerinin yanında servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...