12 Ağustos 2017 Cumartesi

NİŞAN KURABİYELERİ

Nişan kurabiyeleri
Şeker hamurlu nişan kurabiyeleri
Şeker hamurlu kurabiye
     Bu yaz tarihleri nerede ise üst üste gelen sevdiğim arkadaşlarımın çocuklarının, torunlarının doğum ve düğün kurabiyelerini yaparken, üniversiteden arkadaşım Erkan'ın biricik ve çok kıymetli güzel kızı Çisem'in nişan kurabiyelerini de yapmak kısmet oldu. Önceden yaptığım nişan, nikah, doğum ve geçmiş olsun kurabiyelerindeki figürleri hiç bir yere bağlı kalmadan genellikle doğaçlama yapmama rağmen bu defa Çisem'in özel isteğiyle bilinen bir figürü yaptım. Sadece orjinalinde royal icing ile çalışılmış olan kurabiyeleri yaz sıcakları nedeniyle yumurta kullanmak istemediğimden şeker hamuru ile kaplayarak yaptım.
     Çisem ve Cenk'e beraberliğe adım attıkları bu mutlu günlerinin anısına yaptığım kurabiyelerde ki kuşlar gibi tek yürekte ömür boyu mutluluklar diliyorum.

11 Ağustos 2017 Cuma

YOĞURT DONDURMASI

Yoğurt dondurması tarifi
Yoğurt dondurması nasıl yapılır
Meyveli yoğurt dondurması tarifi
     Yaz tatilindeki çocuklarımız ve dondurmasever bizler için evde yapılabilecek bu en kolay ve en sağlıklı dondurma tarifini ben bu ölçülerle ve çilek kullanarak yaptım ama siz  isteğinize göre çilek, böğürtlen, vişne veya şeftali gibi yakışacağını düşündüğünüz, sevdiğiniz herhangi bir meyveyi kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 700 gram kaymaksız yoğurt 
  • 300 gram çilek 
  • 1 paket (200 ml) süt kreması 
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker 
Yapılışı:
  • Kaymaksız ve suyu iyice süzülmüş yoğurda, soğuk süt kreması, iyice yıkanıp, kurulanmış çilek parçaları ve istenirse toz şeker de eklenerek mutfak robotunda parçalanır.
  • Plastik dondurma kalıplarına paylaştırılıp, donduktan sonra kalıplardan çıkartılarak servis edilir.
  • Plastik dondurma kalıbı yoksa veya yeterli miktarda değilse, plastik bardaklara paylaştırılıp ortasına tahta çubuk batırılarak da dondurulup, servis edilebilir.

7 Ağustos 2017 Pazartesi

ŞEFTALİLİ KUP

Şeftalili kup tarifi
Şeftalili kup nasıl yapılır
Şeftalili muhallebi tarifi
Şeftalili tatlı tarifi
     Şeftali mevsimi geçmeden; yaz sıcaklarında yapılabilecek hiç yağ içermeyen, diyet olarak da yenilebilecek en hafif tatlılardan biri olan şeftalili muhallebinin bu defa biraz da göze hitap etmesini isteyince, derin kadehlerin üçte birini bisküvi kırıntısıyla üstünü şeftalili muhallebiyle doldurup üzerinde bıraktığım boşluğu da ince dilimlediğim sert şeftalilere gül şekli vererek servis ettim.
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 2 adet büyük boy şeftali 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket eti burçak yulaflı bisküvi

Üzerine: 
  • 2- 3 adet büyük boy sert şeftali 
  • Taze fesleğen veya nane yaprakları

Yapılışı:
  • Derin bir tencerede elenmiş un ve toz şeker karıştırılır.
  • Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenip, muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Şeftaliler soyulduktan sonra minik minik doğranıp, toz şekerle birlikte yumuşayıp, karamelize olana kadar başka bir tavada kısık ateşte pişirilir. 
  • Yulaflı bisküvi mutfak robotunda un haline gelinceye kadar parçalanır.
  • Muhallebi ve karamelize olan şeftaliler karıştırılır.
  • Kupların altına önce bisküvi kırıntıları sonra da şeftalili muhallebi  kadehlerin üstünde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
  • Üzerini süslemek için, sert şeftalilerden soyulup incecik dilimlenir ve soğumuş muhallebinin üzerine iç içe geçecek şekilde yerleştirilerek gül şekli verilir.

4 Ağustos 2017 Cuma

ÇIĞIRTMA

Çığırtma tarifi
Çığırtma nasıl yapılır
Patlıcan çığırtma tarifi
Patlıcan çığırtma nasıl yapılır
     Yaz aylarının ve Ege'nin en güzel, en hafif yemeklerinden çığırtma yapmak için patlıcanların en güzellerinin satıldığı bu günlerde ince, küçük boy patlıcanlardan seçerek önce patlıcanları az zeytinyağında çığırta çığırta kızartıp, sonra da sarımsak ve olgun domateslerden bol miktarda kullanarak tadına doyulmaz çok az malzemeli ve çok kolay bir yaz yemeği yapabilirsiniz.Çığırtma yaparken, bence mutlaka zeytinyağı ve bol domates kullanılmalı ama patlıcan miktarını kişi sayısına göre arttırıp, eksiltebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram kadar küçük boy patlıcan 
  • 5-6 adet biber 
  • 7-8 adet olgun domates 
  • 8-10 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Alacalı bir şekilde soyulan patlıcanlar bütün olarak tuzlu su içinde bekletilir. 
  • Kurulandıktan sonra patlıcanlara sap tarafından tutularak ve yavaş yavaş döndürülerek aşağıya doğru kopartılmadan spiral şekilde bıçakla derince çizik atılır. 
  • Zeytinyağında çevire çevire önce patlıcanlar sonra da biberler bütün olarak kızartılır.
  • Yayvan bir tavaya sıralanan patlıcanların üzerine biberlerde bütün olarak konulur.
  • Kabukları soyulup irice doğranmış olgun domatesler ve sarımsaklar da tavaya eklenir.
  • Tuz ve kızartma yağından da biraz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte domatesler suyunu salıp, çekene kadar pişirilir.

3 Ağustos 2017 Perşembe

LİMON KÖPÜĞÜ

Limon köpüğü tarifi
Limonlu parfe tarifi
Limonlu parfe nasıl yapılır
Limonlu tatlı tarifi
     Yaz sıcaklarında serin serin limon ferahlığında bir tatlı yapmak isterseniz bence bu tarifi sıcaklar bitmeden mutlaka denemelisiniz. Hatta önceden yapıp derin dondurucu da bekletebilirsiniz. Benim çok eskilerden kalma tarif defterime limon köpüğü olarak kaydettiğim bu tarifi önceleri borcama döktükten sonra kare kare keserek spatula ile alıp servis ederdim ama bu defa farklı bir görünümde olmasını isteyince şekilli bir kalıba dökerek dondurdum.Siz de benim gibi değişik bir kalıpta denemek isterseniz, servisten önce dondurucudan çıkardığınız kalıbı çok az süre sıcak su içinde tutup ters çevirerek servis tabağına alabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 paket Dr.Oetker bitkisel jel (limon aromalı) 
  • 2,5 çay bardağı sıcak su 
  • 2,5 çay bardağı soğuk su 
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 1 çay bardağı limon suyu 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi 
Yapılışı:
  • Limon aromalı jel paketi bir kaseye dökülür.
  • Üzerine önce sıcak su dökülüp karıştırarak iyice eritilir.
  • Eriyince soğuk su da eklenip, karıştırılır.
  • Başka bir kapta krem şantiye soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
  • Limonlar sıkılıp, limon suyuna limon kabuklarının rendesi ve toz şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Malzemelerin hepsi aynı kaba boşaltılıp, bir kez daha karıştırılır.
  • Kare borcam veya istenen bir kalıp biraz su ile ıslatıldıktan sonra bu karışım dökülüp, kaşığın tersi ile üzeri düzleştirilir.
  • Üzeri streç film ile kapatılır.
  • Buzdolabının derin dondurucusunda birkaç saat bekletilip, donduktan sonra servis tabağına alınarak dilimlenip servis edilir. 

2 Ağustos 2017 Çarşamba

KAYISI REÇELİ

Kayısı reçeli tarifi
Kayısı reçeli nasıl yapılır

     Pazarda birbirinden güzel kayısıları görünce, dayanamayıp biraz fazla almışım. Bir kısmını yedik, kalanını da annemin yaptığı gibi içine ağartılmış bademleri de ekleyerek reçel yaptım. Badem yerine isterseniz, aynı şekilde ağarttığınız kayısı çekirdeklerini de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram kayısı 
  • 750 gram toz şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • Kayısı çekirdekleri veya badem

Yapılışı:
  • Kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır.
  • Bir sıra şeker, bir sıra kayısı olacak şekilde büyükçe bir tencereye konulur.
  • Üzerine bir su bardağı su da eklenerek, suyunu salması için bir gece bekletilir.
  • Kayısı çekirdekleri reçele konulacak ise kırılıp, içi çıkartılır.
  • Kaynayan suya atılarak kahverengi kabuğu soyulur.
  • Kayısılar olgun değil ve yeterince sulanmamışsa  çok az daha su eklenir.
  • Bademler de eklenip, koyulaşıp reçel kıvamını alana kadar önce orta sonra kısık ateşte kaynatılır.
  • Limon suyu eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Sıcak reçel kavanoza konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.

1 Ağustos 2017 Salı

HAYDARİ

Haydari tarifi
Haydari nasıl yapılır
En kolay meze
     Yapılabilecek en kolay mezelerden olan haydariyi peynirli haydari, arapsaçlı haydari gibi değişik şekilleri ile paylaşmama rağmen en bilinen sade halini belki de herkes biliyordur diye paylaşmamışım ama hem arşivde bulunması için hem de bu sıcak günlerde hatırlanması iyi olur diye düşündüm. Meze olarak bilinen haydariyi çay saatlerinde minik ekmek dilimlerinin üzerine sürerek kanepe olarak hatta kahvaltı da bile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı:
  • Zeytinyağına önce ezilmiş sarımsaklar sonra da kuru nane eklenerek yakmadan çevrilir.
  • Yağ biraz soğuyunca yoğurt da eklenip, çatalla iyice ezilip pürüzsüz kıvama getirilir.
  • Servis tabağına yayılıp, üzerine  çok az naneli yağdan gezdirilir.
  • Taze nane yaprakları ile süslenir.
  • Kıvam alıncaya kadar buzdolabında bekletilip, servis edilir.

31 Temmuz 2017 Pazartesi

DOMATES SOSLU DENİZ FASULYESİ

Deniz fasulyesi salatası tarifi
Deniz fasulyesi salatası nasıl yapılır
Domates soslu deniz fasulyesi tarifi

     Sıcak havalarda sağlıklı, hafif yemek arayışında olanlar için, çoğu zaman kurtarıcı olan salataların miktarını arttırarak bizim gibi ana öğün olarak veya meze olarak da sofralarınızda yer verebilirsiniz. Daha önce paylaştığım deniz fasulyesi salatası, yoğurtlu deniz fasulyesi veya domates soslu deniz fasulyesi tariflerinden birini henüz zamanı geçmeden deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 demet deniz fasulyesi 
  • 3-4 adet olgun domates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı:
  • Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
  • Bol su ile diplerinde hiç su kalmayana kadar iyice yıkanır.
  • Sirkeli suda bekletilir.
  • Çatala gelecek uzunlukta kesilir.
  • Kaynayan suyun içine domatesler bütün olarak atılıp, 15 dakika kadar haşlanır.
  • Domatesleri almaya yakın deniz fasulyeleri de eklenip, on dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır.
  • Domatesler suyun içinden alınıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
  • Domateslere zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
  • Fasulyeler de çıkartılıp, süzgece alınarak soğuk sudan geçirilir.
  • Servis tabağına alınan fasulyelerin üzerine domatesli sos dökülerek tercihen ılık servis edilir.

30 Temmuz 2017 Pazar

NİKAH KURABİYELERİ

Nikah kurabiyeleri
Nişan kurabiyeleri
Şeker hamurlu kurabiyeler
     Bu yaz nişanlanan, evlenen, bebekleri olan arkadaşlarıma anı olarak kalması için arkalarına isimlerini yazdığım, önlerini de içimden gelen figürlerle süslediğim kurabiyeleri yaparken yazın ortasına geldik :) Bu kurabiyeleri de Bodrum'da ki arkadaşlarımızın oğlu Erdem Arda ve güzel nişanlısı Nilay'ın düğününe giderken götürmek için yapmıştım. Şansımıza tam da depremin olduğu günde gittiğimiz Bodrum'da artçıları kesilmeyen depremde alttan alttan sürekli sallanmamıza rağmen eşsiz Bodrum manzarasına nazır gençlerin düğünü çok güzel oldu. Nilay ve Erdem Arda'ya ömür boyu mutluluklar dilerim.

28 Temmuz 2017 Cuma

KAVUN KABUĞU REÇELİ

Kavun kabuğu reçeli tarifi
Kavun kabuğu reçeli nasıl yapılır
Kavun kabuğu reçeli
     Karpuz kabuğu reçelinden hemen sonra kavun kabuğu reçeli de yapmama rağmen bir türlü mevsimini denk getirip paylaşamamıştım. İlk yaptığım reçele gıda boyası eklememiştim o halinin fotoğrafını postun altına koyuyorum, şimdi yaptığımda ise gıda boyası kullandım, rengi ve sertliği ile balkabağı reçeli görüntüsünde oldu.Siz iki haline de bakıp, isterseniz çok az gıda boyası ekleyebilirsiniz. Ben reçel için kalın kabuklu Kırkağaç cinsi kavunun temizlendikten sonra yaklaşık 750 gram gelen kabuklarını kullandım; kavunun içini yedik, çekirdeklerinden sübye (kavun çekirdeği şerbeti), kabuklarından da reçel yaptım.
Malzemeler:
  • 750 gram kavun kabuğu ( kalın kabuklu )
  • 1, 5 yemek kaşığı karbonat
  • 5 su bardağı toz şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 parça limon tuzu 
  • 3 adet kabuk tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı karanfil 
  • Çay kaşığının ucuyla gıda boyası

Yapılışı:
  • Kalın kabuklu kavunlar dilimlendikten sonra kabuğunun dış kısmı sebze soyucusuyla soyulur.
  • Kalan sert beyaz kısım küp küp doğranıp, bir gece üzerini geçecek kadar karbonatlı suyun içinde bekletilir.
  • Karbonatlı su döküldükten sonra kabuklar iyice yıkanıp, süzülür.
  • Derin bir tencerede iki defa üzerini geçecek kadar su ile her defasında suyu değiştirilerek iki dakika kadar kaynatılır.
  • Reçel pişirilecek tencereye küçük küpler halinde kesilmiş kavun kabukları, toz şeker, kabuk tarçın, karanfil taneleri, su ve istenirse gıda boyasından kürdanın ucuyla eklenerek önce orta sonra kısık ateşte kabuklar şeffaflaşıncaya kadar kaynatılır.
  • Reçel kıvamını alıp koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve limon tuzu da eklenir.
  • Bir kaç taşım daha kaynadıktan sonra tarçın kabuğu ve karanfil taneleri reçelin içinden alınarak reçel kavanozlara paylaştırılır.

26 Temmuz 2017 Çarşamba

İNCİRLİ BADEMLİ GALETTE

İncirli galette tarifi
İncirli galette nasıl yapılır
Galette tarifi
Galette nasıl yapılır
     Pazarlarda incirlerin zamanı başladı; tezgahlarda, yol üstü duraklarında satılmaya başlandı. Ben çocukluk yıllarımdan beri mor renkli kavak incirlerini ve bardacık incirlerini, tadından yarılmış büyük beyaz incirlere göre daha çok severdim. Bizim buralarda yaşlılarımız halen incire yemiş derken, şimdilerde kuruyemişle karıştırılmasın diye mi yemişe incir denilmeye başlandı bilemiyorum. Zamanı geçmeye başlayan yemişler kekikli suya bandırılarak kurutulur; kış aylarında da içine badem, ceviz konularak yenilirdi. Ben de galettenin içine badem ve cevizin de yakışacağını düşünerek, mutfak sırları blogundan aldığım tarifin içine bütün bütün bademler ekleyerek yaptım.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram soğuk tereyağı
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 10 adet incir
Üzeri için:
  • Tarçın karıştırılmış toz şeker
  • 1 su bardağı tuzsuz badem veya ceviz


Yapılışı:
  • Un, buzdolabından çıkarılıp minik minik doğranmış soğuk tereyağı, toz şeker ve tuz mikserin düşük ayarında kum gibi oluncaya kadar karıştırılır.
  • Karışıma yumurta ve bir yemek kaşığı soğuk su da eklenip, önce düşük sonra orta devirde iyice karıştırılır.
  • Tezgahta yoğurulan hamur, streç film ile kapatılarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • İncirlerin sapı kesilip, dikine 6 parçaya bölünerek bekletilir.
  • Dinlenen hamur, yağlı kağıt üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılarak kağıtla birlikte fırın tepsisine alınır.
  • Tepsiye alınan hamurun kenarlarından bir parmak boşluk kalacak şekilde bölünmüş incirler ortadan başlayıp kenarlara doğru sıralanır.
  • İncirlerin arasına bütün halde veya irice kırılmış bademler konulur.
  • Hamurun ve incirlerin üzerine tarçınlı toz şeker serpilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında incirler suyunu çekip, hamurun kenarları kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

25 Temmuz 2017 Salı

FRAPPE ( BUZLU KAHVE )

Frappe tarifi
Frappe nasıl yapılır
Buzlu kahve tarifi
Dondurmalı soğuk kahve nasıl yapılır
     Kahveyi ve kahveli her şeyi sevdiğimden dolayı eskiden beri kışın sıcak, yazın ise bol buzlu nescafeli içecekler hazırlıyordum ama severek içtiğimiz bu içeceğin adının Frappe olduğunu ve nerede ise Yunanistan'ın milli içeceği olduğunu geçen yıllarda oğlumun yunanlı arkadaşları gelip, kahvaltıda bile frappe içmelerine kadar bilmiyordum :) İlk geldiklerinde frappeyi tüm malzemeyi doldurduğumuz pet şişede sallayarak yapmıştık. Sonra ki gelişlerinden birinde hediye olarak frappe ölçeği ve çırpıcısı getirdiklerinden beri frappelerimizi daha kolay yapsak da, pet şişede biraz güçlü çalkalayınca hatta el mikseri ile çırparak da gayet güzel oluyor. Bardak ağzına kadar doldurulmadığından ve buzlarda epey yer kapladığından bir büyük bardak frappe için normal bir su bardağı dolusu soğuk süt yeterli oluyor, dondurma gibi eklemeler yapılacaksa şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp, eksiltebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 tatlı kaşığı hazır granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 tatlı kaşığı sıcak su 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
İstenirse; 
  • 1 yemek kaşığı Baıleys veya 1 yemek kaşığı dondurma 

Yapılışı: 
  • Süt buzdolabında iyice soğutulur.
  • Hazır granül kahve, toz şeker ve çok az sıcak su bir kaba konulup, şeker iyice eriyene kadar karıştırılır.
  • Büyükçe bir bardağın dibine bol buz konulup, üzerine iyice karıştırdığımız şekerli nescafe dökülür.
  • Başka bir kapta soğuk süt köpürene kadar çırpılıp, buzların üzerine yavaş yavaş dökülür.
  • Bu aşamada istenirse, bir yemek kaşığı Baıleys veya bir iki top dondurma eklenerek soğuk servis edilir.

19 Temmuz 2017 Çarşamba

NİKAH KURABİYELERİ

Nikah kurabiyesi tarifi
Nişan kurabiyesi nasıl yapılır
     Bu yıl özellikle de yaz ayları nişanlar, nikahlar, bebekler derken benim için epey hareketli geçeceğe benziyor :) Arkadaşlarımın çocuklarına, torunlarına bu anlamlı ve mutlu günlerinde çam sakızı çoban armağanı misali küçükte olsa bir anı bırakmak isteğiyle ve elimden geldiğince kurabiyeler yapmaya çalıştım. Bu kurabiyeleri nerede ise elli yıldır tanıdığım, değişik zaman ve mekanlarda pek çok anı paylaştığımız Emsale'nin biricik kızı Dilara için yaptım. Emsale'ciğim, anılarımız arasında Dilara'nın bu mutlu günü de olacakmış, dilerim daha nice mutlu günlerini görürsünüz :) Dilara ve Kemal'e ömür boyu mutluluklar diliyorum.

18 Temmuz 2017 Salı

BUZLUK LİMONATASI

Buzluk limonatası tarifi
Limonata nasıl yapılır
Buzluk limonatası nasıl yapılır
Portakallı limonata tarifi
     Uzun zamandır değişik nedenlerle blogda tarif paylaşımı yapamayınca bu sıcaklarda dönüş için limonata uygun olur diye düşündüm :) Limon ve portakalın bol olduğu kış aylarında fazla miktarda yapıp, buzlukta poşetler içinde her an sadece su ekleyerek kullanıma hazır bekletebilirsiniz. Ben kıştan hazırladığım limonataları yaz ortasında bitirince, limonatasız olmaz diye düşünüp, normal boyda da portakal bulamayınca bu defa marketlerde sıkma portakal olarak satılan küçük portakallardan kullandım. Normalde kabuğuyla birlikte bir limon, bir portakal kullanarak yaptığım tarifi sıkma portakallar küçük olduğundan, bir limona iki üç adet portakalın suyu ve birinin kabuğu olacak şekilde kullanıp, fazlasını daha sonra su ekleyerek kullanmak için poşetlerle buzluğa koydum.
Malzemeler:

  • 1 adet limon 
  • 1 adet portakal 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu 
  • 2 litre içme suyu 

Yapılışı: 

  • Limon ve portakalın kabukları fırçalanarak  yıkanıp, kurulanıp bütün olarak buzluğa konulur.
  • İyice donduktan sonra buzluktan çıkartılıp, kesilebilecek duruma gelince irice parçalar halinde kabuklarıyla birlikte dilimlenir.
  • Limon, portakal dilimleri ve toz şeker mutfak robotunda şeker eriyene kadar parçalanır.
  • Karışım önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek sürahiye alınır.
  • Limon tuzu ve içme suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Buzdolabında bekletilip, bol buzla servis edilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...