7 Mart 2018 Çarşamba

YABAN MERSİNİ REÇELİ

Yaban mersini reçeli tarifi
Yaban mersini reçeli nasıl yapılır
     Yaban mersininin sağlık için faydalarını okudukça pazardan az da olsa yaban mersini alıyorum. Cheescake, kek ve kurabiyelere de eklediğim yaban mersininden bu defa reçel de yaptım. Yaban mersini çok olgun olmayınca ben reçeli yaparken su da ekledim ama siz olgunluk derecesine göre su miktarını azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı yaban mersini 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su  
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı: 
  • Toz şeker ve su derin bir kapta karıştırılıp, şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Yaban mersinleri ayıklanıp, yıkanıp, kurulanarak tencereye eklenir.
  • Önce harlı sonra kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenir.
  • Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...