21 Şubat 2018 Çarşamba

LORLU DEREOTLU MUFFİN

Lorlu muffin tarifi
Lorlu dereotlu muffin nasıl yapılır
Peynirli muffin tarifi
Tuzlu muffin tarifi
     Çay saatlerinde, kahvaltılarda yada çocuklarınızın beslenme çantalarına koymak için yapabileceğiniz bu tuzlu muffinlerde ben kaşar loru kullandım, siz lor yerine beyaz peynir kullanıp, isterseniz fırın kabında da pişirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı 
  • 250 gram lor veya beyaz peynir
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4 adet taze soğan 
  • Dereotu 

Yapılışı:
  • Yumurtalar mikserle çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da eklenip, bir kez daha çırpılır.
  • Dereotu ve taze soğan ince ince kıyılıp, lor ile karıştırılır.
  • Un da eklenip, bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılır.
  • Tuzlu muffinler çok kabarmadığı için hamur muffin kalıplarına dolu dolu paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Tercihen ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...