11 Ekim 2017 Çarşamba

KANEPELER

Kanepe tarifi
Soğuk kanepe tarifi
Aperatifler
     Davet sofralarında yemek hazırlanana kadar ordövr tabağı yerine soğuk ikramlık olarak veya çay saatlerinde, kahvaltılarda, meze veya gün içinde atıştırmalık olarak yapılabilecek kanepeler de istediğiniz malzemeleri tat ve renk uyumuna biraz dikkat ederek kullanabilirsiniz.Çok kısa sürede çoğu zaman evde olan malzemelerle hazırlanabilecek olan kanepelere diyet yapanlar için de sofranızda  yer verebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 10-12 adet büyük boy tost ekmeği 
  • 300 gram dilimlenmiş kaşar peyniri 
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez 
  • Bir kaç dal dereotu 
  • 2 adet salatalık 
  • 1 çay bardağı paprika sos 
  • 10-15 adet kiraz domates 
  • 1 çay bardağı siyah zeytin ezmesi 
  • 5-6 adet siyah zeytin 


Yapılışı:
  • Tost ekmeklerinin içlerinden kare veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak parçalar çıkartılır.
  • Fırın tepsisine dizilip, biraz kızartılır.
  • Fırından çıkartılan ekmeklerin üzerine soslar taşırmadan sürülüp, kaşar peyniri ve diğer malzemeler konulur.
  • Ekmeğin üzerine paprika sos ve ince kıyılmış domates karışımı sürülür. Onun üzerine kurabiye kalıbı ile kesilmiş kaşar peyniri  ve ikiye bölünmüş kiraz domates konulur.
  • Ekmeğin üzerine süzme yoğurt, mayonez, ince kıyılmış salatalık ve dereotu karışımı sürülür. Onun üzerine de kaşar peyniri ve salatalık dilimi konulur.
  • Ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürülür. Onun üzerine kaşar peyniri ve çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin konulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...