28 Ekim 2014 Salı

KIRMIZI BİBER DOLMASI

Kırmızı biber dolması tarifi
Kırmızı biber dolması nasıl yapılır
     Pazarlarda çeşit çeşit biberlerin olduğu bu günlerde turşu yapmak için, közlemek için yada salatalarda kullanmak için aldığım kırmızı biberlerden biraz irice olanlarının dolmasını da yapıyorum.Siz de kırmızı biberlerden dolma, közlenmiş biberli çörek, köz biber sarması yada kırmızı biberli ezme yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 10 adet iri boy kırmızı biber 
  • 1- 1,5 su bardağı pirinç 
  • 2 adet domates 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım çay kaşığı yenibahar 
  • Yarım demet dereotu,maydanoz
Yapılışı:
  • Pirinç ılık tuzlu suda ıslatılıp,suyu değiştirilerek yıkanıp süzülür.
  • Biberlerin sap kısımları kesilip,tohumları çıkartılıp yıkanır.
  • Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • Pirinçlere minik doğranmış domatesler, baharatlar, maydanoz, dereotu ve tuz eklenir.
  • Üzerinden bir parmak kadar boşluk bırakılarak biberlerin içi doldurulur.
  • Ağızları domates veya biber ile kapatılır. 
  • Biberlerin ağızları biraz yukarı gelecek şekilde tencereye dizilir.
  • Zeytinyağı, tuz ve yarısına gelecek kadar su eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp önce orta daha sonra kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
  • Ilıyınca servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...