22 Ekim 2014 Çarşamba

KARA PASTA

Kara pasta tarifi
Kara pasta nasıl yapılır
Islak kek tarifi
Islak kek nasıl yapılır
     Defterimde adı Kara Pasta diye kayıtlı olsa da, aslında pasta ile ilgisi olmayan bu ıslak kek tarifini bir zamanlar çok sık yapmama rağmen nedense paylaşmamışım. Garantili bir tarif diyebileceğim bu ıslak keki yapmak isterseniz;
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 125 gram eritilmiş tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 su bardağı pirinç unu 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine: 
  • 1,5 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Eritilmiş tereyağı, elenmiş unlar ve kabartma tozu da eklenip, karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın kabına yayılıp, kaşığın tersiyle düzeltilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdanla kontrol edilip, fırından çıkartılır.
  • İlk sıcaklığı biraz geçtikten sonra ılık süt her tarafına eşit olarak dökülür.
  • Soğuduktan sonra dilimlenip, üzerine hindistan cevizi serpilir.

6 yorum:

  1. Harika,eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, benim de sık yaptığım tariflerden.Sevgiler.

      Sil
  3. Sevgili Nergis Hn.,tarifinizi denedim,çocuklarımla severek yedik...Size teşekkür borçlu olduğumu düşündüm,çok teşekkür ederim...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar naziksiniz :) Beğendiğinize sevindim, geri dönüşünüz için de çok teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...