26 Ağustos 2014 Salı

KIZILCIK MARMELATI

Kızılcık Marmelatı Tarifi
Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır
     Pazarlarda bir görünüp, birden kaybolan kızılcıklardan reçel, marmelat yada kızılcık şerbeti yapmak istiyorsanız kızılcıkların son günlerini kaçırmadan bir an önce alıp yapmalısınız. Bir parça tatlı lor üzerinde bütün tatlılara tercih edilebileceğim lezzette ki kızılcık marmelatını kahvaltılarınız dışında; marmelatlı kurabiyelere dolgu olarak yada biraz su hatta maden suyu ve buz ekleyip şerbet olarak da tüketebilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 1 kilogram kızılcık 
  • 6 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:
  • Kızılcıklar yıkanır, yaprakları dalları ayıklanır.
  • 2 su bardağı su ile kapağı kapalı bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca ince delikli bir süzgeçten sadece çekirdekleri üstte kalacak şekilde geçirilir.
  • Tekrar tencereye konulup, toz şeker eklenir.
  • Kısık ateşte şeker eriyip, kıvamı koyulaşıncaya kadar dibini tutmaması için arada karıştırılarak ve üzerinde oluşan köpükler alınarak 20-25 dakika kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenerek, bir kaç taşım daha kaynatılır. 
  • Marmelat kavanozlara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulup, soğuyunca kapakları sıkıca kapatılır.

6 yorum:

  1. Eşim çok sever. Yapsam bayılırdı :)) Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Pazarda halen kızılcık satılıyor, bitmeden yapmalısınız bence de :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Muhteşem görüntü. Tatlı lor üzerindeki görüntü , acilen bir cheese cake yapmanın vaktinin geldiğini hatırlattı;) bu Cumartesi kızılcıklı cheese cake günü olacak galiba;) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cheese cake yapacak kadar sabrı olmayanlara acil tarafından lorlu kızılcık marmelatı :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Şekeri çok fazla degil mi? Ben bir kilo kızılcık için 3 su bardağı şeker koyuyorum.Yeterli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızılcık ekşi bir meyve ve biz biraz daha tatlı seviyoruz sanırım. Sizinki de güzel oluyorsa afiyet olsun, elinize sağlık.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...