28 Ağustos 2014 Perşembe

BAMYA YEMEĞİ

Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi
Bamya yemeği nasıl yapılır
Koruk ekşili bamya yemeği tarifi
     Bamyanın ayıklanması ve pişirilmesi sırasında önemsenmeyen bazı noktalar; pek çok kişinin bamya yemeğini sevmeme hatta görmek istememe sebepleri arasındadır.Bamyanın o istenmeyen yapışkan dokuda olmaması için, ayıklamadan önce yıkayıp, kurulamalı ve bamyanın uçları külah şeklinde kesilerek deliklerinin kapalı kalması sağlanmalıdır.Koruk ekşisi veya limon suyu eklenip hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilirse; geçmişte bamya yemeği ile kötü anıları olmayan herkes sanıyorum severek yiyecektir :)
Malzemeler:
  • 1 kilogram bamya 
  • 3 adet domates 
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı koruk ekşisi veya limon suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Yapılışı:
  • Bamyalar ayıklanmadan önce yıkanıp, süzülüp, kurutulur.
  • Uç kısımları külah şeklinde kesilir.
  • Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • İnce doğranmış acı sivri biberler de eklenip, çevrilir.
  • Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerle birlikte kavrulur.
  • Tencereye konulan bamyaların üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzu eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp, hiç karıştırılmadan kısık ateşte pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın koruk ekşisi veya limon suyu eklenip, ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...