8 Haziran 2014 Pazar

SANTORİNİ PASTASI

Santorini pastası nasıl yapılır
Santorini pastası tarifi
Şeker hamurlu doğum günü pastası nasıl yapılır
                                                  Gün olur,alır başımı giderim,
                                                  Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda.
                                                  Şu ada senin,bu ada benim
                                                  Yelkovan kuşlarının peşi sıra...
                                                  Gün olur, başıma kadar mavi,
                                                  Gün olur, başıma kadar güneş,
                                                  Gün olur,deli gibi...
     Geçtiğimiz günlerin sıkıntılı ve can yakan, yoğun gündemi arasına denk gelen günlerde; canım eşimin doğum gününü kalabalık bir akraba ortamında kutladık.Belki gündemden biraz olsun uzaklaşma isteğim, belki de acılardan, haksızlıklardan, adaletsizliklerden yalıtılmış, mutlu insanların yaşadığı bir ülkede yaşama özlemi ile ada şeklinde bir pasta yaptım.Daha önce yaptığım eşimin çok sevdiği Cunda Adası'ndaki Taş Kahve pastasına göre, oldukça büyük boyutlarda ki bu pastayı yaparken mavi beyaz rengin hakimiyetindeki Yunan adalarından Santorini'deki bir evin fotoğrafından esinlendim.Adayı, adanın üzerindeki evleri, değirmeni, bembeyaz sahile kadar inen merdivenleri ve iskelesini çikolatalı pastadan yaptım. Pastayı yaparken evin duvarına sarılmış bir begonvil olmadan olmaz diye düşünmüştüm ki, bir kaç gün sonra gittiğimiz yazlıkta yıllardır açmasını beklediğimiz begonvilin bir sürpriz yaparak bizi açtığı çiçekleriyle karşılaması da özellikle eşimin içinde çiçekler açmasına yetti :) Dilerim yüreğinde hep çiçekler açsın, hayatında begonvilin gibi filizlenmesini beklediğin ne varsa tomurcuklarını en kısa zamanda görmen dileğiyle; nice yıllara, sağlıkla, mutlulukla ve hep birlikte...


17 yorum:

  1. Ada ve deniz olunca... Oğlumun blog arkadaşının bu kadar güzel bir sitesi varmış ve ben yeni keşfediyorum. Yazı da sunum da dört dörtlük, emeklerinize sağlık. Size ve eşinize selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler Mehmet bey,oğlunuzunda bloğu mu var acaba tanışıyor muyuz ? Oğlunuza ve size sevgiler.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim. Evet, oğlum sizi arkadaş listesine eklemiş. esenlikler...

      http://tolgacimbom.blogspot.com.tr/

      Sil
    3. Ben de sizi yeni keşfettim,affola :(
      Çok güzel şiirleriniz var,bir şiirsever olarak aynı kuşaktan,aynı yerlerden gelip, bizim gibi bir deniz kıyısına sığınmış bir şairi tanımaktan mutlu oldum.Sizin de emeklerinize sağlık,sevgilerimle...

      Sil
  2. Nergis Hanım, sen tam bir sanatçısın. Başka söz yok. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'cığım sen bana söz bırakmamışsın :) Benim omuzlarım bu yükü taşıyabilir mi bilmem ama çok teşekkür ederim :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. Şahane. Bu pastayı nasıl kesebildiniz, sanat eseri olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog adınız çok hoş,ben de bu sözü çok kullanırım :) Pastaya gelince kalabalıkta nasıl kesilip, yenildiğini anlayamadım bile :) Çok teşekkür ediyorum yorumunuza,sevgiler.

      Sil
  4. İnanamadım. Müthış bı yetenek bu ellerinize emeğinize sağlık .

    YanıtlaSil
  5. Face ımde paylaştım bu ınanılmaz pastayı nergız hanım .. herkes gormelı bu muthıslığı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanım,paylaşımınız ve güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hiko'cuğum,bir de sevilebilir sanat var balyanak gibi :) Öpüyorum ,sevgiler.

      Sil
  7. Muhteşem olmuş, gerçekten tam bir sanat eseri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ege'ciğim,sevgilerimle...

      Sil
  8. SÜPER BİR PASTA EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...