9 Şubat 2014 Pazar

TURP CARPACCİO

Turp carpaccio tarifi
Turp carpaccio nasıl yapılır
     Pazarda gördüğüm renk renk turplar gözüme çok hoş görünse de; havuçlu, maydanozlu ve bol limonlu salatası dışında turp soframızda çok da yer bulmuyor aslında.Oysa eskiler,'' turpu yemiyorsan bile, tarlasından geç '' demişler.Ben de bu öğüde uyarak değişik renkte ki turpları bir araya getirip, turp carpaccio yaptım. Kavanozun kapağını ilk açtığımız anda çıkan kokuyu saymaz isek gayet güzel oldu :)

Malzemeler:
  • 3-4 adet orta boy değişik renkli turp
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi 
  • Yarım  limonun suyu 
  • Bir kaç dal dereotu 
  • Tuz   
Yapılışı:
  • Turplar iyice yıkanır.
  • Sebze soyucu ile kabuk renkleri kalacak şekilde soyulur.
  • Keskin bir bıçakla mümkün olduğunca ince dilimlenir.
  • Limon suyu, elma sirkesi ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılır. 
  • İncecik dilimlenmiş turplara,kıyılmış dereotu, pul biber ve tuz eklenir.
  • Malzemeler karıştırılıp, kavanoza konulur.
  • En az bir gün önce yapılıp, sosunu çekmesi sağlanır.

12 yorum:

  1. Değişik güzel bir fikir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir bana ait olmasa da,teşekkürler :) Sevgiler.

      Sil
  2. ilginç bir tarif olmuş, turp severek tüketilir soframızda ama bu şekilde denemedik hiç, turşu gibi bişey sanırım
    ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özellikle minik kırmızı turpları severim ama hak ettiği kadar kullanmıyoruz aslında.Bir de böyle deneyelim :)

      Sil
  3. İlk kez duyuyor ve görüyorum.. Pekçok değişikliği ilk kez sende gördüğüm gibi tıpkı :)) Nergisçim, turp muhtemelen kapalı kavanozun içine bolca gaz salmıştır, o nedenle açınca kokmuştur ama eminim değişik bir lezzette olmuştur.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Serap'cığım, blogların en güzel tarafı bu zaten her gün birbirimizden yeni bir şey öğreniyoruz.Kavanozu ilk açınca çok yakın durmamakta fayda var,hemen sonra o koku geçse de ilk an pek hoş değil :)

      Sil
  4. gerçekten iyi fikir ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir bana ait değil paylaşımlarda görünce ben de değişik çeşit turplarla denemek istedim ama alternatif bir şey oldu.Teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  5. denemek lazım canım çok güzel görünüyor eminim yemesi de kütür kütür güzel olur sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından klasik turp salatasından sıkılanlar için bir alternatif olabilir.Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  6. Nergiz ablacım, bugün deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin Aslı'cığım, afiyet olsun.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...