26 Şubat 2014 Çarşamba

MÜHENDİS PASTASI

Şeker hamurlu pasta tarifi
Doğum günü pastası tarifi
İnşaat mühendisi pastası nasıl yapılır
     İnşaat mühendisi dayımızın doğum günü için; yaklaşık üç ay önce zamanımın çok kısıtlı olması nedeniyle alelacele yaptığım bu pastayı, gündemimizin yoğunluğu nedeniyle yaptığım hızda paylaşamadım :) Dayımız şantiyelerde, yol ve kanal projelerinde; hafriyat kamyonları, kepçeler arasında hayatının önemli bir bölümünü geçirdiğinden pastası da hafriyat kamyonlu, kepçeli olsun diye düşündüm. Ben emekli olunca; şantiyelerin çamurunu şeker hamuruna dönüştürdüğümden, dayımızın meslek hayatında ki yılların çamurları da benim yaptığım pastada şeker hamuru oldu :)
Şeker tadında, sağlıklı, mutlu bir hayat dileklerimle; nice yıllara ...
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ılık su  
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
Kreması:
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
  • Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine dökülür.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkıp biraz soğuyunca iki kata ayrılır.
  • Yaklaşık 20 santim yüksekliğinde kümbet şeklindeki bir kalıp streç film ile kaplanır.
  • İki kata ayrılan pandispanyanın bir katından üçgen bir parça çıkartılıp, kalıbın dibine hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.
  • Krem şanti soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
  • Pandispanyadan kesilen kısımlar parçalanarak, damla çikolatalı krem şantiye karıştırılır.
  • Kalıbın içine krema doldurulur.
  • Pandispanyanın diğer parçası kremanın üstüne kapak gibi kapatılır.
  • Biraz bastırılarak üzeri düzleştirilip, streç ile kapatılarak buzdolabında bir gece dinlendirilir.
  • Şeker hamuru ile kaplanıp, şekil verilir.

6 yorum:

  1. Harıka , işte sanat .Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,o sizin güzel görüşünüz.Sevgilerimle...

      Sil
  2. Çok güzel bir pasta tasarımı olmuş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten, çok güzel bir görüntüsü var, eminim tadıda harikadır. böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim, en kısa sürede evimde deneyeceğim, saygılar kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım tadını da beğenirsiniz.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...