1 Ekim 2012 Pazartesi

REYHAN ŞERBETİ

Reyhan şerbeti tarifi
Reyhan şerbeti nasıl yapılır
Şerbet tarifi

     Reyhan şerbeti; kokusu, tadı ve hatta sadece rengi için bile yapılması gereken bir şerbet bence.Fotoğraftan ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama boya katılmış gibi o kadar gerçek dışı, o kadar güzel ve berrak bir rengi var ki, sadece bir demet ottan bu rengin çıktığına inanmak gerçekten zor.Şeker oranını servis sırasında herkesin kendine göre ayarlayabilmesi için şerbeti biraz koyu kıvamda yapıp, istenen oranda su katarak tadını ayarlayabilirsiniz.Bol buz ile hatta reyhan şerbetinin bir kısmını buzlukta buz kalıplarında dondurup kullanarak, gazlı içeceklere alternatif olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 demet koyu renk yapraklı reyhan 
  • 7 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 parça limon tuzu
  • 1 litre sıcak su 

Yapılışı:
  • Reyhan yaprakları kopartılıp, iyice yıkanır.
  • Mutfak robotunda parçalanan yapraklara, toz şeker ve limon suyu eklenip, karıştırılır.
  • Kaynar su ve limon tuzu eklemeden önce cam sürahinizin kırılmaması için, karışım bir tencere içine alınır.
  • Tencereye alınan karışıma, kaynar su ve limon tuzu eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp, soğuyana kadar bekletilir.
  • Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, cam bir sürahiye alınır.
  • Buzdolabına konulup, soğutulur.
  • Soğuk olarak servis edilir.


60 yorum:

  1. Hiç içmedim, kesinlikle denemek lazım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de denemelisin,yapılışı çok kolay,rengi çok güzel.Bu yaz gerçekten severek tükettiğimiz bir içecek oldu.Sevgiler.

      Sil
  2. Rengi insanı büyülüyor..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatoş,ben de öncelikle rengine hayran oldum.Fotoğrafta rengi tam algılanamıyor,inan çok daha güzel :)

      Sil
  3. çok merak ettim şimdi.denemek lazım:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Umarım beğenirsiniz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben buna bayılıyorummmmmm! Yapmadım hiç ama annem çook eskiden yapardı. Çok ama çok eskilere gittim ben şimdi bu tarifle, ellerine sağlık Nergis. Hemen annemi arayıp, hesap soracağım =)

    YanıtlaSil
  6. Bence de çok güzel bir içecek ve bizleri eskilere götüren ne çok şey var,benim annemde gelincik şerbeti yapardı.Bir zamanlar...

    YanıtlaSil
  7. gelincik yapıyorum ben de ama reyhanı şimdi sen hatırlattın Nergis yahu!
    çok yaşa! Bu arada annemi aradım -ki hala Urla'da, dönmeye de niyeti yok!- hesap sordum! kikir kikir güldü bana, sözde bana denk gelmemiş o arada yapıyormuş! ilahi bir lezzet bu. minnettarım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin tarifinle yaptım Nergis, muhteşem oldu. üstüne valideye nispet yaptım =) benden sır saklıyo resmen yahu!

      Sil
  8. Urla'dan dönülür mü,haklı bence de.Kimse yokken o reyhan şerbeti yapıp yapıp içiyor demek ki :)
    Afiyet,bal,şeker olsun;hayatın tadını çıkarsın.

    YanıtlaSil
  9. Çok severim reyhan şerbetini şimdi kokusu burnuma gelir gibi oldu sanki:)))
    Ellerine sağlık afiyetler olsun:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fatma'cığım :) Sevgiler.

      Sil
  10. hiç içmedim ve ilk kez duyuyorum geçen yıl salatalara koymak için almıştım bu hafta bir bakayım pazara mutlaka deneyeceğim bulursam .ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazarda sanıyorum reyhanın son günleri ama denersen,beğeneceğini düşünüyorum.Sevgiler.

      Sil
  11. ellerinize sağlık.hiç içmedim ve tadını merak ettim.:)).sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Biz tadını da,kokusunu da seviyoruz.Değişik bir alternatif bence.

      Sil
  12. Nergis'cim ne güzel olmuş.Bayılırım reyhanın kokusuna. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,bence de çok güzel bir kokusu var,bir de rengi gerçekten çok hoş :)

      Sil
  13. İnanılmaz bir renk gerçekten. Çok şaşırdım reyhanın bu haline. Yalnız bir şey soracağım, aroması çok keskin reyhanın şerbet sert olmuyor mu? Ellerinize saağlık.

    YanıtlaSil
  14. Sadece kokusundan belli reyhan olduğu,bambaşka bir şey oluyor gerçekten.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Tadını çok merak ettim, rengi gerçekten harika, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Tadı da kendine has kokusuyla içenler tarafından çok beğenildi.

      Sil
  16. Reyhanın hem kokusu hemde rengi süperdir.Ama şerbette hiç düşünmemiştim, denemeli.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Ihlamurcum tadı da süper.Halen satılıyorken bence de denemelisin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. canım geçen sene yazın herkezin favorisi oldu .Biraz farklı bir şekilde yapıyorum adıda reyhaniye ama mükemmel bir tat diyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu senenin de favorisi oldu :) Hemen bakıyorum reyhaniye nasılmış,sizin de ellerinize sağlık.

      Sil
  19. vayyy iki sene olmuş buraya yorum bırakalı:)) geçenlerde pembe kekkik de yapınca aklıma geldi nergis de yapmıştı diye her ikinizin de ellerine sağlık dün gece yaptım gerçekten çok hoş oldu ben limonu az koymuşum bir dahakine artırayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık Hatice'ciğim.Gönüller bir olsun,iki senede bir de olsa gel beklerim :) Sevgilerimle.

      Sil
  20. Ne kadar güzel şerbetler hazırlıyorsun bayılıyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazlı içeceklere alternatif olsun :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  21. yapımı cok kolaymis gül serbetine bayılırım rengi onu anımsattı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılışı gül şerbetinden de kolay, rengi biraz daha koyu pembe.Teşekkürler.

      Sil
  22. AHH SİZİN BU ŞERBETLERİNİZ BENİ BENDEN ALIYOR. bAYILIYORUM. eLLERİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzde ki sıcak yaz günlerinde bazılarını belki de denersiniz :) Sevgilerimle.

      Sil
  23. Nefis bir içecek.. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Nahide hanımcığım :) Çok teşekkürler.

      Sil
  24. Aa ilk defa görüm bunu, tşkler (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında reyhan şerbetini üç yıl kadar önce paylaşmıştım, geçen sene de yapan çok oldu ama sizin için kısmet bu güneymiş :)

      Sil
  25. Reyhan Şerbeti çok güzel bir içecek. Yazın sıcaklarda soğuk bir bardak çok güzel olur, Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bence de yapması da kolay, sıcaklarda soğuk soğuk güzel oluyor :)

      Sil
  26. Ben de hiç içmedim ama genellikle yazın bu tip içecekleri çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir demet reyhan alıp, buzlu buzlu deneyin derim :)

      Sil
  27. Bende yapmıştım.. ama biz de pek sevilmedi.. ;( bir de sizin tarifi denemem lazım.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadı kişiden kişiye değişiyor ama bizde içen herkes beğendi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  28. ellerinize sağlık, deniycem

    YanıtlaSil
  29. hiç içmedim ama rengi harika gözüküyor eminim tadı da nefistir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten o bir tutam ottan çıkan bu renge hayret etmemek imkansız :) Sevgilerimle.

      Sil
  30. Açıkcası hiç denemedim. Acaba sağlık acısından da etkili faydaları var mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski alışkanlıklarla ve sevdiğimiz için reyhan şerbeti yaptığımdan faydasını zararını düşünmemiştim ama araştırınca gördüm ki fazla tüketilmezse hiç bir zararı yokmuş faydaları ise epey çok :) En azından tadı ve görüntüsü ile mutluluk veriyor, yetmez mi :)

      Sil
  31. çok güzel bir tarif paylaşımı olmuş.


    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Abdurrahman bey :)

      Sil
  32. Hiç içmedim ama reyhanı çok srverim. Şerbetini denemek istiyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerbetini de seveceğinizi umuyorum, size de kolay gelsin.

      Sil
  33. elinize sağlık, denemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek isterseniz, reyhanlar pazarlarda yerini almaya başladı :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  34. reyhanla ilgili bişey daha önce hiç tatmadım sanıırm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yaşadığınız yerde reyhan bulabilirseniz denemelisiniz, bizler çok severek kullanıyoruz.Sevgilerimle.

      Sil
  35. Reyhan şerbeti yaptığım zaman sizi tanısaymışım cam sürahinin kırılabileceğini öğrenirmişim:)))
    Neyse tecrübe oldu benim için...sizi tanımak güzel, çok farklı şerbetlerinizin olduğunu öğrenmiş oldum...
    daha sıkı takipçinizim bundan sonra:))) sevgiler Nergis mevsimi:)))

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...