13 Haziran 2012 Çarşamba

KÖZ PATLICAN SALATASI

Köz patlıcan salatası tarifi
Köz patlıcan salatası nasıl yapılır
Patlıcan salatası dürümü tarifi
     Patlıcanın en güzel hallerinden biri sanıyorum közlenmiş patlıcandır.Sadece tuz ve tereyağı ile karıştırarak yada közlenmiş domates, biberle yapılan salatası pek çok kişinin hayır diyemeyeceği lezzetlerdendir.Kömür ateşi üzerinde közlenmiş patlıcanın yerini hiç bir şey tutamaz ama böyle bir olanak yok ise, patlıcanları elektrik ocağında yada elektrikli fırının en üst rafında, en yüksek ısıda da közleyebilirsiniz.Köz tadını, lezzetini koruması için, suya hiç değdirmeden henüz sıcakken bir kaşık yardımı ile soyup, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Her zamankinden farklı bir sunum yapmak isterseniz, hazır satılan lavaş ekmeklerin içine patlıcan közlerini yayıp, rulo yaparak dilimleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram patlıcan 
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet limonun suyu  
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz 
  • Lavaş ekmek veya dürüm
Yapılışı:
  • Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.
  • İnce ince kıyılıp, limon suyu ve sarımsak eklenir.
  • Süzme yoğurt ve tuz ile karıştırılır.
  • Lavaş ekmeklerinin üzerine sürülüp, rulo yapılır.
  • İki parmak kalınlığında parçalamadan kesilir.
  • Ruloların bozulmaması ve servisinin kolay olması için kürdan ile tutturulabilir.
  • Üzerine kırmızı pul biber serpilip, zeytinyağı gezdirilir.
  • Servis tabağına alınıp, maydanoz, domates ve acı biber turşusu  ile servis edilir.

2 yorum:

  1. sunum şahane ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...