19 Haziran 2012 Salı

BABALAR GÜNÜ PASTASI

Vegan pasta tarifi
Su aygırlı pasta tarifi
Su aygırlı pasta nasıl yapılır
     Babalar Gününde İzmir dışında, internetsiz bir ortamda olunca, Babalar Günü pastasını gecikmeli olarak yayınlayabiliyorum.Baba oğul ikilisinden, oğul vegan beslendiği için, pastayı gene vegan pasta olarak yaptım. Geçmiş yıllarda her hafta sonu tatilini hayvanat bahçesinde geçirdiklerinden, değişik hayvanlarla çok sayıda fotoğrafları var.Ben de su aygırları ile çekilmiş bir fotoğraflarından pasta yapmak istedim ama ölçek olarak uygun olmayınca, üstünde sadece baba oğul su aygırı figürü olan bir pasta yaptım.Su aygırı pek çok kişi tarafından akla gelmeyecek bir hayvan ama bizim evde çok popüler, eşim tarafından alınmış pek çok su aygırı figürlü eşya, biblo var.Bu kadar su aygırlı biblo arasında bir de pastası olsun diye düşünüp, ben de Su Aygırlı Babalar Günü pastası yaptım :) Sonuçta, su aygırı da olsalar onlarında baba oğul ilişkileri vardır belki de. Onlar da birbirlerini çok seviyor, birbirleri için endişeleniyorlardır. Kim bilir :) 
Tüm babaların Babalar Günü Kutlu Olsun.

Kek malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı un  
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 4 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çimdik tuz 
  • 1 su bardağı soğuk su 
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı:
  • Un, şeker, vanilya, kakao ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
  • Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, soğuk su ve sirke eklenir.
  • Malzemeler kaşık veya tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
  • Küçük kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanıp, karışım içine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Kekin piştiği kürdan batırılarak kontrol edilir.
Muhallebi Malzemeleri:
  • 1 su bardağı soya sütü 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı fındık 
Yapılışı:
  • Un, nişasta ve kakao iyice karıştırılır.
  • Soya sütü ve su yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir.
  • Muhallebi gibi pişirilir.
Pastanın Yapılışı:
  • Soğumuş kek üç eşit kata ayrılır.
  • Katların aralarına hazırlanan ılık muhallebi ve  irice dövülmüş fındıklar yayılır.
  • En üste kalan muhallebi yayılıp, bütün ve dövülmüş fındıklar ile süslenir.
  • Bir kaç saat buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.  

3 yorum:

  1. Çok şirin olmuşlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kıyamam ben onları yemeğe!
    ahhh pek güzeller =)

    YanıtlaSil
  3. Biz de kıyamadık.Diğer su aygırlarının yanında onlarda yerlerini aldılar :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...