23 Aralık 2011 Cuma

PEYNİRLİ HAYDARİ

Haydari tarifi
Haydari nasıl yapılır
Peynirli haydari nasıl yapılır
Kolay meze tarifi
     Malzemesinin azlığı ve yapılışının kolaylığı ile en çok tercih edilen mezelerden haydariye ince kıydığınız dereotlarını ve bir dilim beyaz peyniri rendeleyerek değişik bir lezzet katabilirsiniz. Ben tatlı süzme yoğurt tercih ediyorum ama süzme yoğurdunuz yoksa yoğurdu tülbent veya süzgeçten geçirerek suyunu iyice süzüp daha kıvamlı bir yoğurt elde edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım demet dereotu
Yapılışı:
  • Süzme yoğurt çatalla iyice ezilerek pürüzsüz kıvama getirilir.
  • Zeytinyağında önce dövülmüş sarımsaklar sonra da nane yakmadan çevrilir.
  • Dereotu incecik kıyılır.
  • Beyaz peynir rendelenir.
  • Malzemelerin hepsi iyice karıştırılır.
  • Dereotu ve pul biber ile süslenir.
  • Kıvam alıncaya kadar buzdolabında bekletilip, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...