27 Nisan 2011 Çarşamba

SOMON BALIĞI SOTE

Somon balığı sote tarifi
Sebzeli somon balığı sote nasıl yapılır
Somon balığı kavurması tarifi
     Somon balığı; pişirmesi kolay, doyurucu, hemen her zaman bulunabilen, omega-3 yağ asitleri bakımından en zengin balıklardan.Bu haliyle de çok bereketli ve sunumu çok kolay bir tarif.
Malzemeler:
  • 4-5 parça somon balığı filetosu
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Somon balıklarının her iki yüzü, çok az yağlanmış teflon tavada pişirilir.
  • Kılçıkları temizlenir, derisi çıkartılır.
  • Küçük parçalara ayrılır.
  • Zeytinyağında  irice doğranmış kuru soğanlar ve ezilmiş sarımsaklar kavrulur,
  • Yeşil biber ve domatesler de eklenip,yağda biraz çevrilir.
  • Parçalanmış somon balığı ve baharatlar eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İstenirse ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
  • Sıcak servis edilir.

1 yorum:

  1. valla somon sote olmuş.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...