20 Mart 2011 Pazar

ELMALI KURABİYE

Elmalı kurabiye tarifi
Elmalı kurabiye nasıl yapılır
     Elmalı kurabiye hemen her evde en sık yapılan kurabiyelerdendir herhalde.Özellikle hamuru ince açılmış, elmalı cevizli iç malzemesi bol olan elmalı kurabiye bizim evin de favori kurabiyelerinden.
Malzemeler: 
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt  
  • 8 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu     
İç malzemesi: 
  • 5 adet orta boy elma 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker  
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 su bardağı ceviz 

İç malzemesinin yapılışı:
  • Elmalar soyulup, çekirdekli kısmı temizlenip, rendelenir.
  • Rendelenmiş elmalara toz şeker eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İri dövülmüş cevizler ve tarçın da eklenip karıştırılır.
Hamurun yapılışı:
  • Yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur ikiye ayrılıp, unlanmış tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında açılır.
  • Kareler oluşturacak şekilde kesilir.
  • Her kareye iç malzemesi konulup , kapatılır.
  • 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılınca üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...